Съвсем скоро минаваме към зимно астрономическо часово времеСмяната на времето през

...
Съвсем скоро минаваме към зимно астрономическо часово времеСмяната на времето през
Коментари Харесай

Ето кога сменяме часа през този месец и какво ни чака

Съвсем скоро минаваме към зимно астрономическо часово време

Смяната на времето през 2019 година е в неделя, 27 октомври 2019 година от 4:00 часа през нощта, когато сменяме часа с един обратно, т.е. от 4:00 часа става 3:00 часа.

През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложие местенето на стрелките да се случи за последно през 2019 година, като другите страни да изберат до март, дали желаят да останат на астрономическо време (зимно) или на лятно часово време (Daylight savings time).

През декември 2018 година се разбра, че предлагането не среща своевременната поддръжката на страните членки на Европейски Съюз. Желание има, само че прибързаното решение може да докара до безпорядък в превоза и връзките и доста разнообразни часови зони в Европейски Съюз.

Защо сменяме часа два пъти годишно?
Астрономическото часово време е това, което използваме от октомври до март, т.е. зимното. Лятното часово време се употребява, с цел да се получи по-добро съвпадане сред светлата част на деня и дейните часове на работещите и учещите. Това би следвало да понижи разноските за осветяване. Първоначално е въведено при започване на 20 век в Германия. В България се ползва от 1979 година.
Защо сменяме часа два пъти годишно?
Астрономическото часово време е това, което използваме от октомври до март.  Лятното часово време се употребява, с цел да се получи по-добро съвпадане сред светлата част на деня и дейните часове на работещите и учещите.  Това би следвало да понижи разноските за осветяване.  Първоначално е въведено при започване на 20 век в Германия. В България се ползва от 1979 година./ mnogoznaiko.com





Източник:  balkanec.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР