Съвсем нормално е, когато пътувате в чужбина, различната култура, обичаи

...
Съвсем нормално е, когато пътувате в чужбина, различната култура, обичаи
Коментари Харесай

Най-странните закони, за които няма да повярвате, че съществуват

Съвсем обикновено е, когато пътувате в чужбина, другата просвета, традиции и вяра да оказват своето въздействие върху ваканцията ви. Трябва обаче да внимавате, тъй като някои страни имат много странни закони. А нарушаването им може да ви донесе санкция и даже да подлежите на обвиняване за неспазване на закона.

Ето част от нещата, за които да внимавате в разнообразни елементи на света:

Не яжте наоколо до църквите в Италия

Счита се за засегнатост, в случай че ядете даже нещо малко на крайник, само че сте покрай черква в Италия. В страната има закон, който не разрешава храненето на избрани публични места и забележителности.

Банският е наложителен във Фиджи

Там нудизмът е неразрешен. Затова не се разрешава на плажовете хората да са без бански. Ако законът се наруши, има съществени наказания.

Не хранете гълъбите в Сан Франциско

Градът, в който се намира фамозният мост Голдън Гейт, не разрешава храненето на въпросните птици по улиците, тъй като се смята, че те придвижват болести и мърсят. Властите поучават даже, в случай че има наоколо до вас ято гълъби, да ги уведомите.

Не носете Библия на Малдивите

Азиатската страна е известна с екзотичните си курорти, само че не и със странни закони. Такъв обаче е този, който не разрешава в страната да се внасят библии. Там не се толерира друга вяра с изключение на исляма и по тази причина поучават туристите да не носят в багажа си предмети, които разкриват тяхната религиозна принадлежност.

 Снимка 396307
Източник:

Снимките към летищата в Казахстан

Нормално е, когато слезете от самолета и видите нещо, което ви заинтригува да желаете да го снимате. В Казахстан това деяние би ви коствало много солено.

Личен дихателен уред във Франция

Трябва да си носите персонален дихателен уред, когато сте зад кормилото. Ако ви спрат и нямате, тогава ви се постанова санкция. Тя важи и за задгранични туристи, които наемат автомобил.

Без обятия и целувки в Обединените арабски емирства

Законът там не разрешава двойките да демонстрират непосредственост на публични места. Прегръдките и целувките са напълно неразрешени, а единствено женените двойки могат да се държат за ръце.

Без високи токчета в Гърция

Или най-малко, когато преглеждат исторически забележителности в страната. Властите не разрешават носенето на обувки с висок ток, тъй като има заплаха това да аргументи вреди по тях.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР