Съвсем наскоро италианският град Венеция бе ударен от най-силното за

...
Съвсем наскоро италианският град Венеция бе ударен от най-силното за
Коментари Харесай

Учени страховито: Венеция до няколко години няма да съществува ВИДЕО

Съвсем неотдавна италианският град Венеция бе ударен от най-силното за последните 100 години наводняване.

Жители и посетители на града оповестяват за това, че по-голямата част от града е под вода с височина над 1 метър.

Има региони, където равнището на водата е още по-високо. Например, обилни вреди са нанесени на оказалия се под вода площад Сан Марко, дружно с който пострада и намиращият се там храм.

Според известия на локалните управляващи повода за потопа са скорошните проливни дъждове.

Но учените не са съгласни с даденото изказване. Те считат, че Венеция е почнала да отида под водата и този развой към този момент не може да бъде преустановен.



Учените се базират на процесите на световното стопляне, по отношение на което равнището на водата в международния океан се покачва, а Венеция ще бъде първият град в Европа, който ще приключи своето битие през идното десетилетие.

Климатолозите считат, че след 8-10 години във Венеция няма да бъде допустимо да се живее, а жителите ѝ ще стартират незабавно да се изтеглят в други региони на Италия. До 2100 година за Венеция хората ще научават единствено от учебниците по история.

Експертите означават ускоряването на процесите на стопляне в края на 20-и век. Всяка година равнището на водата се подвига с 5 милиметра, само че в последните години този развой доста се е ускорил.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР