Съвсем конкретно – не. Това е допълнителна мярка, може да

...
Съвсем конкретно – не. Това е допълнителна мярка, може да
Коментари Харесай

Димов даде назад – не можело да се спрат напълно старите дизелови коли

Съвсем съответно – не. Това е спомагателна мярка, може да бъде приложена, може да не бъде. Така екоминистърът Нено Димов разяснява новината, че ще бъде неразрешен вносът на дизелови коли със стандарт под Евро 4 от 2021 година.
Димов посочи, че може да има ограничавания, само че не цялостно прекъсване, тъй като опонира на правилото за свободно придвижване на артикули и услуги. За ограничаване може да се приказва единствено с решение на европейско равнище, акцентира той. Когато една кола се третира като боклук, не може да бъде изнесена, даде образец Димов и посочи, че 9 страни желаят от Европейска комисия да направи законодателно предложение за дизеловите коли. Това било обаче авариен вид, твърди екоминистърът.
На въпрос на Нова телевизия за какво в Европа не чакат общоевропейско решение, а в разнообразни градове гонят старите коли, Димов отвърна, че това е част от директни ограничения на локалната власт и в плана за Националната стратегия за надзор над замърсяването на въздуха.
Какви са дефектите на програмата - научете в този материал!
И още екология
Дивото къмпингуване генерира извънредно доста боклуци, твърди Нено Димов. Според него е редно като желаете да къмпингувате, би трябвало да си плащате. И той обаче призна, че занапред би трябвало да се разработят изискванията какво значи къминг - в наредби, само че без да има преустрояване на територията, което е комплицирана процедура.
Екоминистърът се похвали и, че държавното управление договорило еврофинансиране за 400 млн. евро за електрификация на градския превоз в България. По думите му, това не било задоволително. Той изясни и, че предходната седмица получил поддръжка на Европейския съвет да има фонд за електрификация на градския превоз в Източна Европа.
Нено Димов сподели и, че е направена смяна и по-малки градове – под 2000 души през зимата, да аплайват за създаване на пречиствателни станции. Опцията е в действие от началото на тази година, само че никоя такава община още не кандидатствала – може би им трябвало време за правене на планове, счита екоминистърът.
За край Димов съобщи, че в случай че ще почива, ще почива на нашето море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР