Съвсем естествено, още от бебета родителите се стремят да осигуряват

...
Съвсем естествено, още от бебета родителите се стремят да осигуряват
Коментари Харесай

За децата само най-доброто

Съвсем естествено, още от бебета родителите се стремят да обезпечават на децата си единствено най-хубавото, което е в техните финансови и възпитателни благоприятни условия.
Нормално е и по този начин би трябвало да бъде. Особено като напълно мънички за децата, ние като родители, сме техния свят, без нас те нямат ориентировка, не могат да се хранят, да се къпят и тн.

И ние, като родителите се стремим да им подсигурим комфортна количка и креватче, хубави дрешки и играчки, комфортни пелени, пълноценна храна. По време на израстването на мъника навлизат потребности от различен темперамент - както възпитателни потребности, по този начин и просветителни потребности.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Всеки родител се стреми детенцето да бъде в най-хубавата детска градина и учебно заведение и да се развива по най-хубавият метод. Изборът на учебно заведение, другарска среда и преподаватели, както извънкласните действия, са измежду най-важните решения, които родител взема за детето.

През лятото също е основен миг за поддържане на дисциплината посредством потребни интензивности. Лятото е интервал на игри, срещи с другари като цяло за пилеене на време. Но не трябва да се прекалява и с това. Добре е по време на лятната почивка детето да договаря наученото през годината или да посети детски летен лагер . Пример за добър лагер през лятото е ЛъкиКидс, разположен в Банско. Лагерът е с дълготрайност 1 или 2 седмици и в него се учи интензивно британски език. Лагерите са чудесна опция децата да срещнат доста нови другари, да научат езика доста по-добре, тъй като се отпускат по-лесно в неофициална атмосфера. Освен това са планувани разнородни спомагателни интензивности измежду планината, колоездене, преходи, конна езда, плуване, танци, пейнтбол, готварство и какво ли още не. Конкретно в този лагер преподавателите са чужденци с матерен британски език и децата се учат и на добра дикция с изключение на другите плюсове.

От значение са както с какви другари ще бъде другар детето, дали преподавателите ще бъдат отдадени и ще предават уроците си с обич, а освен по обвързване, от голяма важност и какъв спорт ще избере маника, или може би музикален инструмент.

Важно е детето да не бъде принудително ограничавано в една посока и да бъде оставяно да има личен избор върху спомагателните интензивности.

Често пъти се случва в учебната среда, да стартира да кръжи с невъзпитани и палави деца, които вие като родители неодобрявате. Добре Вашите забрани към детето да бъдат аргументирани и да избягвате отговори като " Защото по този начин ти споделям ". Колкото повече информация предоставяте на детето, то толкоз по-лесно ще се съгласява да прави каквото се желае от него.

Освен времето прекарано с другари, като родители които желаят най-хубавото за децата си, се появява потребността детето ни да прекарва време в рационализиране на себе си, било то в посока на музикален инструмент, или спорт. Добре е да насърчаваме децата да бъдат първи, това е извънредно значимо. И най-много да се състезават със себе си, да опитам всеки един нов ден да бъдат по-добра версия на себе си по отношение на предходния ден. Спортът е извънредно значим и спомага да изградим дисциплинираност, поредност, каляват волята и характера на детето, тъй че е добре да го насочим към разнообразни типове спорт, по този начин имайки избор, детето ще избере това, което му подхожда най-вече.

Свободата е най-ценното и най-трудното, което можем да дадем на детето си. Любовта ни към детето е толкоз мощна, че желаеме постоянно да сме изправени сред страданието и детето и да отнемем от него болката и раненото сърце. Понякога даже е допустимо да изпаднем в прекаленост, като не го оставяме единствено да сблъска с проблеми. Добре е да учим на автономия от малко, а не да бъдем до него във всяка секунда или да вършим нещата, които то може да прави и единствено - да си оправи чантата, леглото. Самостоятелното дете става самостоятелен възрастен, запомнете това! Понякога в опитите си да го предпазим и да вършим най-хубавото за детето изпадаме в крайности, които го лишават от дисциплинираност, самодостатъчност и право да отстоява себе си. Важни качества, които детето показва към този момент като пораснал възрастен и те му служат като опорни точки по пътя да стане водач.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР