Съвсем доскоро едва ли имаше човек, който дори и да

...
Съвсем доскоро едва ли имаше човек, който дори и да
Коментари Харесай

Какво чудо! Яловият доскоро Кьолн с трета победа поред

Съвсем до неотдавна надали имаше човек, който даже и да си намерения, че Кьолн може да резервира мястото си в Бундеслигата. До 16 декември предходната година "козлите " нямаха записана победа, само че към този момент реализираха трета поредна и мечтаят за спасението.

При това триумфът пристигна като посетител на директния противник в борбата на дъното Хамбургер. Момчетата на наставника Щефан Рутенбек надвиха с 2:0 на "Фолкспаркщадион " и задачата не наподобява към този момент толкоз непостижима.

А мачът стартира с напън на Хамбургер и северняците единствено могат да съжаляват, че не откриха резултата първоначално. Още в първата минута Андре Хан можеше да се разпише, само че ударът му беше избавен от вратаря. Малко по-късно и Филип Костич изпусна от чиста позиция.

За да се стигне до 27-та минута, когато изненадващо Кьолн поведе. Тогава Юя Осако центрира съвършено от корнер и по този начин завъртя топката, че тя мина сред отбраната и вратаря на противника, с цел да се озове на крайници на Симон Тероде във вратарското поле и той се разписа за 1:0.

Това беше всичко забавно пред вратата на домакините преди почивката, а те нападнаха безпощадно. Андре Хан и Василие Яничич изпуснаха за тях, а най-големият пропуск беше на Филип Костич в 41-та минута, когато ударът му от близка отдалеченост беше избавена от вратаря.

Така почивката пристигна при гол задатък на Кьолн. А след подновяването на играта картината не се промени изключително. Яничич, Денис Дикмайер и Аарон Хунт изпуснаха за Хамбургер, а второто кроше от "козлите " пристигна в 67-та минута и се оказа съкрушително.

Тогава при една контра Милош Йоич се озова дружно със Симон Тероде зад отбраната, подаде му на преференциална позиция и той с рязък удар се разписа още веднъж и оформи крайното 2:0, с което пречупи дефинитивно противника.

До края Хамбургер се опита да отвърне на удара, само че без необикновен триумф и трябваше да се помири с провалянето. След тази развръзка Кьолн събра 12 точки, само че продължава да е на дъното. Въпреки това "козлите " се приближиха единствено на четири от Хамбургер, който е на мястото на плейаута.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР