Съвременният тероризъм се превърна в безпрецедентна заплаха за международния мир

...
Съвременният тероризъм се превърна в безпрецедентна заплаха за международния мир
Коментари Харесай

Гутериш: Съвременният тероризъм вече е безпрецедентна заплаха за международния мир и сигурност


Съвременният тероризъм се трансформира в невиждана опасност за интернационалния мир и сигурност, съобщи в събота генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш от столицата на Етиопия, Адис Абеба където през днешния ден той ще вземе присъединяване в съвещание на Съвета по въпросите за мира и сигурността на Африканския съюз.

„ Нищо не може да оправдае тероризма. Нито една причина или спор в миналото ще могат да послужат за опрощение на нещо, което трансформира цивилното население в цел, унищожава животи и средства и всичко това, с цел да сътвори суматоха в нечий интерес “, означи Гутериш.

"За страдание, тероризъм е бил с нас в разнообразни форми през вековете и на разнообразни континенти само че актуалните терористични актове са напълно разнообразни. Те станаха невиждана опасност за интернационалния мир, сигурност и развитие", продължи генералният секретар на Организация на обединените нации и предизвести, че „ с всеки минал ден се ускорява връзката сред тероризма и транснационалната проведена престъпност. “

Според него "светът в никакъв случай не трябва да не помни, че по-голямата част от терористичните офанзиви са осъществени в разрастващите се страни".

"Разрушителните последствия от заканите, основани от тероризма в Африка, изискват групови и интегрирани дейности. Нито една страна, организация или организация не могат сами да победят тероризма в Африка или някъде другаде Имаме потребност от взаимни, цялостни и устойчиви подходи, с цел да отговорим на тази заплаха", заключи Гутериш.

БГНЕС напомня, че Гутериш е в Адис Абаба, Етиопия, с цел да вземе присъединяване в 30-то съвещание на държавните и държавните ръководители на страните членки от Африканския съюз, което се открива през днешния ден. Срещата се организира под мотото "Вярата в битката против корупцията - надеждният път към трансформацията на Африка".

Освен това африкански водачи ще обсъдят и разрешаването на районни спорове, по-специално в региона на Сахел, Либия и Южен Судан.

След 30-тото съвещание ще се смени и ръководителят на Апелативен съд. Президентът на Гвинея, Алфа Конде, ще отстъпи мястото си на президента на Руанда, Пол Кагаме. Срещата на върха ще завърши на 29 януари.

Апелативен съд е най-голямата междуправителствена организация в Африка, сплотяваща 55 страни от континента. Седалището й е в Адис Абеба. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР