Съвременните условия в ски курортите без съмнение дават възможност и

...
Съвременните условия в ски курортите без съмнение дават възможност и
Коментари Харесай

Пампорово се нареди сред топ ски курорти за начинаещи

Съвременните условия в ски курортите без подозрение дават опция и на най-неопитните да създадат смели крачки в зимните спортове. Пистите са големи и необятни, постлани с качествена снежна завивка, а лифтовете са съвременни и лесни за потребление. Към това би трябвало да прибавим и сложно обслужване в самите ски курорти, чиято администрация е помислила за всичко - от минутите, които прекарвате преди да облечете ски оборудването, до часовете за разформироване по-късно.

Ако сте от хората, които имат потребност от встъпление в ски спортовете или изпитвате съмнения в уменията си, може да се насочите към най-хубавите ски курорти за начинаещи през 2022 година Според отчет, оповестен в английското издание Condé Nast Traveler UK, измежду тях се подрежда и родният Пампорово. Той изпъква на фона на съперниците си във Франция, Швейцария, Австрия и Андора с наличните си цени.

Лез Арк, Франция

Зад големия ски курорт Лез Арк стои архитектът Шарлот Перианд. В края на 60-те години на 20 в. тя си слага задачата да откри “перфектната естетика сред небето, планинските поляни и човешкото създание “. Така се появява Les Arcs, място за към 30 000 души, една от чиито задания е да насърчава  хората да почиват в планината. Много от тях тогава занапред стартират да се учат да карат ски.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Les Arcs (@lesarcs)

Въпреки че курортът от този момент насетне много се е попроменил и увеличен, той към момента предлага положителни условия за начинаещи. Има няколко зони за образование и безвъзмездни асансьори за тях. Когато към този момент напреднат в уменията си, те може да си купят билети за някой от седалковите лифтове. В Лез Арк има общо три зелени писти и шестдесет и четири сини.

Обергургл, Австрия

През 1931 година швейцарският откривател Огюст Пикар каца спешно със своя балон на хладилник покрай този австрийски ски курорт, малко откакто стана първият човек, достигнал стратосферата на Земята.

       View this post on Instagram                      
A post shared by Hotel Alpina deluxe | Obergurgl (@hotel.alpina.obergurgl)

За да се насладите на региона Обергургл, не е належащо да сте чак толкоз рискови. За начинаещите в курорта има налични зони за втурване на няколко равнища. Някои от пистите безусловно стартират от върха на планината.

Ако отивате за първи път, не пропускайте ресторанта Top Mountain Star. Той е ситуиран на 3000 метра височина и наподобява феноменално. Неговият стъклен екстериор и беседката оферират панорамна панорама към невероятните заснежени планини на Австрия.

Грандвалира, Андора

Този ски курорт към този момент е типичен в Южна Европа. Това е освен идеалното място да опознаете  Пиренеите, само че е и един от най-хубавите ски курорти за начинаещи.

Шестте бранша, които съставляват Грандвалира, имат зони за начинаещи и по-специално Ел Тартер, Солдеу, Грау Роиг и Пас де ла Каса имат огромен брой транспортни ленти и други лесни за потребление лифтове, с цел да оказват помощ на новите скиори допустимо най-бързо да се върнат на скатовете.

       View this post on Instagram                      
A post shared by Grandvalira Andorra (@grandvalira)

За най-малките - от 3 до 6-годишна възраст, има особено построена снежна градина.

Мерибел, Франция

Шотландският полковник Питър Линдзи през 30-те години на предишния век е този, който основава този ски курорт в Мерибел в опит да се измъкне от австрийските скатове, които са все по-често посещавани от нацистите.

       View this post on Instagram                      
A post shared by ❄️Powder White❄️ (@powder_white)

Мерибел е един от най-хубавите зимни дестинации във Франция. Днес е част от Les Trois Vallées, евентуално най-голямата ски зона в света. В Мерибел има осем зелени и тридесет и шест сини.

Пампорово, България

В съпоставяне със ски курортите в Алпите може да наподобява, че тези в Източна Европа нямат доста какво да предложат, само че не е по този начин. Съоръженията в действителност са под равнището на френските, ситуирани са на по-ниска надморска височина и оферират по-малко наклони. Имат обаче доста преимущество пред съперниците - преференциалната цена.

Ако преди малко сте се научили да карате ски, в Пампорово ще ще намерите повече от задоволително, с цел да излезете от зоната си на комфорт, без да се постанова да търсите настаняване в по-скъпи и изискани ски курорти.

       View this post on Instagram                      
A post shared by???????????????????????????? ℤ???????????????????????? (@mariana_zheleva)

На разположение на туристите има няколко сини и зелени писти, както и зони и занимания за най-малките.

Саас Фее, Швейцария

За търсачи на зимни занимания и висшо успокоение идеалната дестинация е Сас Фее. Тук центърът е неразрешен за коли, а класическите дървени хижи ще ви обезпечат актуален комфорт и усамотение.

       View this post on Instagram                      
A post shared by Swiss Snowboard Box (@snowboardbox)

Съоръженията за начинаещи са модери и комфортни. На разположение са 80 километра лесни писти за събиращи кураж и 45 км за приблизително напреднали.

Ла План, Франция

Този ски курорт е насочен особено към начинаещите. В това може да се уверите елементарно - има стратегия, ориентирана особено към първопрохождащите.

       View this post on Instagram                      
A post shared by La Plagne (@la_plagne)

Cool Ski, самодейност на Ла План, има своя лична ски карта, която коства 33 евро дневно, и розови знаци, които демонстрират къде стартират и свършват безвредните зони. По този метод може бързо да се заредите с убеденост на пистата. Петте зони за начинаещи, ситуирани в курорта, оказват помощ на всеки да преодолее страха, който е толкоз постоянно срещан първоначално. Всеки, който желае, може да обуе и розов гащеризон, с цел да покаже, че към момента се учи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР