Съвременните тийнейджъри избират хакерството като форма на бунт срещу семейството

...
Съвременните тийнейджъри избират хакерството като форма на бунт срещу семейството
Коментари Харесай

Съвременните тийнейджъри са по-примерни от предишните поколения

Съвременните младежи избират хакерството като форма на протест против фамилията и обществото, а сексът, опиатите и пушенето към този момент не са толкоз публикувани измежду тях, написа в. " Дейли телеграф ", представен от Българска телеграфна агенция.

Предишните генерации се протест уваха като пушеха цигари , използваха опиати и правеха секс от рано. Съвременните 14-годишни обаче заобикалят тези обичайни форми за привличане на внимание, като избират да проникват в непознати компютри от стаите си.

Изследването измежду 19 500 деца е направено от учени от Лондонския академични лицей. Те открили, че 20 % от подрастващите са " хаквали " компютър през миналата година. Само 1 % от тях са изпратили вирус.

На въпроса правили ли са към този момент секс, 2 % от двата пола са дали отговор позитивно, а 11% са удостоверили, че са имали някакъв съкровен контакт. 3 % от участниците са постоянни пушачи, а 14 % са опитвали цигара.

Други старомодни противозаконни действия също се оказаха по-малко известни от киберпрестъпленията. По-малко от 3 % от запитаните са рисували графити без позволение, а 4 % са имали вандалски прояви. Едва 2 % имат своя тайфа, 4 % са задигали артикули от магазина в предходните 12 месеца, а 1 % са откраднали нещо от различен човек.

Експертите откриха, че актуалните младежи водят най-примерен метод на живот с рекордно ниски равнища на консумация на алкохол, тютюнопушене, банкет на опиати и зачеване.

Момчетата са по-склонни към рисково държание. Почти 6 % са признали, че са прониквали в непознат компютър от своя, спрямо 4 % от девойките.

Бременността измежду тийнейджърките е рекордно ниска. Тя е намаляла на половина измежду малолетните, като доближава 21 %.

Специалистите предизвестиха, че опитването на алкохол и цигари на ранна възраст може да докара до " притеснителни привички при 14-годишните ". Затова е значима предварителната защита измежду учениците още от началното учебно заведение. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР