Съвременните технологии ни позволяват да имаме повече и по-бързи отговори,

...
Съвременните технологии ни позволяват да имаме повече и по-бързи отговори,
Коментари Харесай

Фандъкова: София се утвърди като регионален център на информационните технологии

Съвременните технологии ни разрешават да имаме повече и по-бързи отговори, посредством тях ние сътворяваме благоприятни условия и решаваме действителни проблеми. За мен е наслаждение да споделя, че София се утвърди като районен център на информационните и осведомителните технологии, в които са заети над 40 хиляди души.

Това съобщи столичния градоначалник Йорданка Фандъкова при откриването на четвъртото издание на Startup Europe Summit, чийто хазаин е София, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Информационните технологии са измежду най-бързо разрастващата се промишленост в нашия град. Неслучайно София е на 2-ро място в класацията "Градове на бъдещето " в категорията на "Големи градове на бъдещето'', уточни Фандъкова.

Кметът на София добави, че Столична община поддържа разнообразни механизми, свързани със стартъпи на територията на столицата.

,,Вече имаме 20 подадени плана, като при започване на идната година ще бъдат утвърдени първите'', означи Фандъкова.

,,Двата най-съществени фактора за развиването на този вид технологии са младите и образовани хора и вложенията в обществената инфраструктура. Затова разчитаме на вашите хрумвания по какъв начин да поддържаме акциите. За градската подвижност също чакаме вашите хрумвания. Защото с помощта на концепциите ние променяме нашите градове и региони'', приключи Йорданка Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР