Съвременните романтични романи са сред най-четените заглавия за годината. И

...
Съвременните романтични романи са сред най-четените заглавия за годината. И
Коментари Харесай

Младите не само четат книги, но и споделят. Фаворит са романтичните романи

Съвременните сантиментални романи са измежду най-четените заглавия за годината. И то с помощта на младежите, които, като се изключи че четат - споделят прекарването и в обществените мрежи.

" Младите не четат книги " е изказване, което елементарно се оборва от данните на пазара. В последните няколко години с възхода на обществените мрежи от ден на ден хора от новите генерации споделят в интернет какво четат. Дори образуват книжни общности в някои от най-популярните платформи като Instagram и TikTok.

Особен интерес има към сантименталните романи. Ако попитате представител от поколението " Z " - хората, родени сред 1996 и 2009 година, какво е чел неотдавна, има огромна възможност да чуете две имена: Колийн Хувър и Емили Хенри.

В продължение на месеци те заемат водещите позиции в листата на бестселърите на " New York Times " за художествена литература. Сред най-популярните заглавия са " Жестока обич " и " Верити " на Хувър и " Срещи по време на почивка " и " Book Lovers " на Хенри. Успехът на тези две писателки на модерна сантиментална прозаичност значително се дължи точно на младите им читатели - и на обществените мрежи.

" Поколението Z е обичаното ми по доста аргументи, а любовта им към четенето е единствено една от многото. Обичам това, че четат книги, споделят ги и ги предлагат. Те четат толкоз доста и освен моите книги, само че и творби от разнообразни жанрове ", споделя Колийн Хувър пред американското национално публично радио (NPR).

 Преди десетилетие главната група, която се е интересувала от сходни сантиментални книги са били дами на възраст сред 35 и 54 години. За последните няколко години обаче тази група се е разширила и към този момент включва дами сред 18 и 54 години, показва издателят на Колийн Хувър - Ариел Фредман.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР