Съвременните Марии Антоанети са странни екземпляри – също толкова дръзки

...
Съвременните Марии Антоанети са странни екземпляри – също толкова дръзки
Коментари Харесай

Съвременните Марии Антоанети

Съвременните Марии Антоанети са странни екземпляри – също толкоз дръзки и арогантни, колкото своята именита предшественичка, даже и малко повече... Все отново в днешно време не ги грози изпращане на гилотината!
" Като нямат самун – да ядат пасти " - този другояче неверно приписван на Мария Антоанета израз, само че въпреки всичко трансформирал се в нарицателно, през вчерашния ден откри следващата си модерна прилика. Суетната и егоистична Мария Антоанета също. " Държавата и хората не са ви длъжни ", съобщи на родителите на деца с увреждания принцесата на спортното кралско семейство Сиракови – Славея Сиракова. Оказа се, че с изключение на вицепремиера Симеонов, ръководителя на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов и редица политици, майките на децата с увреждания са подразнили откровено ВИП персоната на Славея, по-известна като щерка на майка си и татко си.
Ето какво написа тя в профила си във Фейсбук:
" Системата няма по какъв начин да убие нещо, или някой заради простата причина, че всеки един от нас също построява своя лична система. Работата ми е обвързвана с хора, с техните потребности, само че и с тяхното безхаберие и безнаказаност! Историята познава десетки случаи на родители основали поколение и на такива, които са го изоставили. Съвременната медицина дава опция да видиш какво ти следва, с цел да вземеш най-хубавото решение на първо място за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, явно си решила и да бъдеш майка! Когато " системата те убива ", търсиш метод освен да оцелееш, само че и да живееш пълноценно поради същото това дете, което си родила. Идва един миг обаче, в който се сблъскваш със личните си дефекти, незначителност и нарцисизъм. В този миг естествено посредствената ти природа е подготвена да упрекна всичко и всеки и да си проправи път...
Истината е, че от такива " майки " ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всякога, когато вървя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), само че в този момент го видях, поради цялата ви врява! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате оптимално потребен метод да сте на първо място положителни родители! Държавата и хората не са ви длъжни, само че всеки демонстрира човещина, поради моментите ви на безсърдечност!!! ".
Драга Славея, в случай че не си осведомена, не всички имат щастието да бъдат красиви, умни и от богато семейство. Някои даже имат нелеката орис да се грижат за дете с увреждания в страна, която явно не може да се оправи с казуса и не прави нищо, с цел да им помогне. За нас животът им е тежко задължение, само че за тях е всекидневие, което са приели още в мига, в който са поели болното си дете на ръце. Те няма по какъв начин да " изградят своя лична система ", тъй като тази, от която от дълго време са част, ги мачка всеки ден. Те нямат опция да изградят и лична кариера, тъй като по през целия ден са заети да обгрижват децата си. Вероятно нямат време и да отидат на коафьор или на разходка в мола – неща, които допускам, са част от всекидневието ти.
Протестиращите майки, които виждаш на палатков лагер пред Народното събрание, също желаят да живеят " пълноценно ", както ти им предложи, само че не могат, тъй като просто са принудени да оцеляват. На теб може и да ти се повръща от тях, само че те имат надалеч по-важна работа от това да обмислят от кого им се повръща или да пишат глупави статуси в обществените мрежи. Те подвигат " врява ", тъй като в страната на парадоксите " повдигането на врява " е най-сигурното нещо, с цел да те виждат и чуят.
" След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате оптимално потребен метод да сте на първо място положителни родители! ", казваш. Не, принцесо, щом имаш дързостта да пишеш арогантни мнения във Фейсбук, ти ще се научиш да понесеш срама си! Ще се научиш и да не триеш изявленията си и ще намериш " оптимално потребен метод " да посетиш някое семейство, грижещо се за дете с увреждания, ще видиш по какъв начин минава даже един негов ден и едвам тогава ще си позволиш да отправяш мнения. И недей внушава, че имаш избор да родиш дете с увреждания или не - актуалната медицина е доста напред, само че не толкоз, че на 100% да планува дали някое бебче ще се роди болно или не - може единствено да допуска, с вероятности - по-високи или не. А една същинска майка доста, доста мъчно ще се откаже от детето си при такова състояние.
Майките на деца с увреждания не желаят съжалението ти, нито пък разбирането ти, не желаят и нашето, и вашето. И има случаи, в които, когато нямаш какво хубаво да кажеш, е по-добре да замълчиш. Още по-малко е редно да съдиш или пък да се подиграваш.
Днес нямаме гилотина и популярност Богу, само че една такава модерна Мария Антоанета като Славея Сиракова заслужава сигурно гилотината на публичното неодобрение. Не за друго, а да не повлече други Марии след себе си!
Автор: Милена Славкова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР