Съвременните кибератаки са много хетерогенни, нямат елементарен характер, а разнообразен,

...
Съвременните кибератаки са много хетерогенни, нямат елементарен характер, а разнообразен,
Коментари Харесай

Съвременните кибератаки са много разнородни, според експерти

Съвременните хакерски атаки са доста хетерогенни, нямат обикновен темперамент, а разнороден, стартират под една форма, минават през друга и приключват по напълно друг метод, сподели през днешния ден във Варна доц.Радослав Йошинов от Българска академия на науките. Той е измежду лекторите на научния конгрес по представянето на плана "Черноморската академия за сигурност " на Варненския свободен университет, който стартира през днешния ден в крайморския град. Сред участниците са водещи специалисти, учени и откриватели от Израел, Европейския съюз, Съединени американски щати и България.

В рамките на форума ще бъдат показани новите магистърски стратегии на университета "Киберсигурност " и "Интелигентни системи за сигурност ", чиято задача ще бъде да приготвят висококвалифицирани експерти за противопоставяне на киберпосегателства.

Няма панацея против хакерите, само че това не значи, че не е допустимо да има сигурна реакция и отпор, уточни Йошинов.

Позицията му бе подкрепена от Ариел Коен от Израел, който е измежду най-хубавите специалисти по сигурност в света. Той уточни, че преимуществото нормално е на страната на хакерите, защото те нападат. Задачата на киберотбраната на национално равнище преди всичко е да разбере, че има офанзива, изясни Коен. По думите му идната стъпка е да има експерти, които да могат да се оправят с виртуалното нахлуване по най-бързия и сполучлив метод. Като изключително значимо Коен уточни още интернационалното съдействие и разузнаването.

Кибератаките са като болест и с тях можем да се оправим по същия метод - посредством проучвания и обучение, сподели израелският специалист.

По думите му третият значим фактор е съществуването на съответни технологии, с които да бъдат обезвредени хакерите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР