Съвременните автомобили рядко служат на един и същ собственик повече

...
Съвременните автомобили рядко служат на един и същ собственик повече
Коментари Харесай

Ето как да познаете, че е време да продавате колата си веднага

Съвременните коли рядко служат на еднакъв притежател повече от 10 години. Най-често колите се сменят незабавно щом се появи нов модел, само че това е в страните с по-висок стандарт. За доста български притежатели на коли аргументите за промяна на колата са напълно други.
Някои притежатели на коли настойчиво търпят дефектите в работата на машината си, въпреки че износената техника им споделя: „ Избави се от мен колкото е допустимо по-скоро!” Собствениците на коли харчат големи суми пари за чести поправки, пробвайки се да възстановят работоспособността на автомобила си, само че това има единствено краткотраен резултат и след прочут пробег проблемите се появяват още веднъж. Има няколко съществени признака, които демонстрират, че обичаната ви кола би трябвало да бъде готова за незабавна продажба.
Една от най-трудните и скъпи действия по възобновяване на автомобила е ремонтът на силовия елемент. В допълнение към многото старания и труд, притежателят на колата влага доста средства, пробвайки се да поправи износения мотор. А това е доста деликатна част от машината и изисква високо равнище на професионализъм. Ясен знак, че притежателят на автомобила е изправен пред главен ремонт на мотора, е увеличената консумация на масло. Ако на всеки 1000 километра пробег е належащо да се прибавят от 0,5 до 1 литър масло, то главният ремонт не е надалеч. Появата на черни гланцови сажди на свещите, проблеми с оборотите, висок разход на гориво и понижена мощ на мотора също са тревожни признаци.
Ремонтът на автоматизираната скоростна кутия също е доста скъпа процедура, тъй че в случай че сте почнали да забелязвате следи от масло под скоростната кутия, разнообразни странични шумове в работата на мотора, а скоростите се превключват все по-зле, тогава е време да се замислите за продажбата на автомобила.
Много неприятна "изненада " е появяването на разяждане върху каросерията на автомобила. Доста мъчно е да се отървем от този проблем, в множеството случаи корозията се появява още веднъж и след деликатна обработка и пребоядисване. Особено постоянно ръждата се появява тук-там с неприятна вентилация, където се натрупват нечистотия и влага.
Добрият притежател постоянно деликатно се вслушва в работата на колата си и систематично организира "ревизия " на положението на корпуса. Много по-лесно е да се реши казусът на първичния стадий, в сравнение с да се поемат огромни финансови разноски за огромни поправки. Ако пропуснете момента и казусът изисква огромни вложения, тогава има смисъл да се замислите за продажба на колата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР