Съвременната наука потвърди, че съществуват хора, чиито лицеви черти много

...
Съвременната наука потвърди, че съществуват хора, чиито лицеви черти много
Коментари Харесай

Науката обясни защо не съществуват двойници

Съвременната просвета удостовери, че съществуват хора, чиито лицеви черти доста си наподобяват, само че съгласно учените изцяло идентични двойници няма по какъв начин да съществуват.

Според учени от университета Бъркли в Калифорния съвършените двойници не съществуват поради спомагателен генетичен механизъм, който се прави от така наречен енхансери или усилватели.

Енхансерите са част от ДНК, които могат да понижават и усилват гените, отговарящи за лицево-черепното развиване, като включително се включва формата и цвета на лицето.

Гените, които дефинират каква ще бъде формата на лицето, в последният си стадий от развиване правят леки промени, поради които някои човешки черти стават неповторими.

 Гени

„ Тези регулатори не са виновни за огромните промени, които водят до генетични аномалии като заешката джука. Тези положения се дължат на разновидности на самите гени, които задават развиването на черепа, а не на новооткритите области “ – декларира научният екип.

Тези гени са от дълго време известни на науката и се демонстрират в една значима телесна конструкция, наречена нервозен гребен, в която се основават гръбначно-мозъчните и забележителна част от главовите нервни възли.

Броят на клетките и пътят на техните промени значително дефинира формата и присъщите черти на едно лице.

 Еднакви Хора

Според учените въпросните енхансери се предават генетично от родител на дете и все пак предаването на генетичния материал не подсигурява, че детето изцяло ще наподобява на родителите си, от които е придобило гените, защото тези кафези се видоизменят.

Това пояснение на научните среди ще помогне да се схванат механизмите, които са виновни за образуването на човешкото лице, както и да се отговори за какво хора без роднинска връзка са съвсем идентични двойници.

Съществуването на идентични двойници е въпрос, който занимава хората от разнообразни среди. Неотдавна канадският фотограф Франсоа Брюнел разгласява фотоси на хора, които доста наподобяват на разнообразни звезди от международния шоубизнес.

Брюнел е почнал с търсенето на двойници, откакто няколко пъти са му споделили, че доста наподобява на филмовия воин Мистър Бийн.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР