Съвременната медицина разглежда трансплантацията на стволови клетки като планиран метод

...
Съвременната медицина разглежда трансплантацията на стволови клетки като планиран метод
Коментари Харесай

1800 успешни трансплантации

Съвременната медицина преглежда трансплантацията на стволови кафези като плануван способ на лекуване, който трансформира едни от най-зловещите редки болести в контролируеми заболявания. С костно-мозъчна трансплантация се лекуват онкохематологични болести като левкемия, лимфома, миелома, аномалии на развиването на гръбначния мозък (миелодисплазии), автоимунни болести, както и солидни тумори на тестисите, рак на яйчниците, саркома на Юинг и други Лечението на онкохематологични болести изисква висок професионализъм, иновационни решения и характерно съвременно съоръжение.
Програмата по хематологична онкология и трансплантация на костен мозък започва през 2010 година и през годините се трансформира в една от най-успешните специалности на Анадолу Медицински Център. До септември 2018 година в Специализираният център сполучливо са извършени над 1800 сполучливи трансплантации. Ето за какво справедливо се намира в Топ 5 на европейските клиники за трансплантации на костен мозък.
Изключителният триумф се дължи на редица значими фактори, като изключителна подготовка и умелост на екипа, мултисциплинарен метод, специфична инфраструктура и дизайн на центъра, което разрешава основаването на оптимална атмосфера през целия развой на лекуване на пациентите с най-малък риск от инфекциозни болести.
Центърът за трансплантация на костен мозък е болнична единица, изолирана от останалата част на комплекса на Анадолу Медицински Център. Специализираният център включва съвременно оборудвани клиники и стаи за хоспитализация, оборудвани с оглед комфорта на пациента и понижаване на риска от инфекции.
Екипът на Центъра се състои от 6 лекари, 4 биолози, 35 медицински сестри и 2 експерти по ръководство на процесите.Центърът се управлява от проф. Д-р Зафер Гюлбаш, интернационално приет експерт по хематологична онкология. Специалистите изследват молекулярния рисков профил на пациента и изготвят самостоятелен проект за лекуване. Съвместната работа със експертите от отделението по вътрешна медицина обезпечава най-хубавото лекуване на пациентите.
Анадолу Медицинският Център прецизно се придържа към интернационалните стандарти и подходи за лекуване, които се одитират годишно от Johns Hopkins Medicine, Съединени американски щати.
Повече за процеса на трансплантация можете да научите в този ВИДЕОКЛИП!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР