Съвременната марихуана вече не е мека“ дрога, тя е генномодифицирана,

...
Съвременната марихуана вече не е мека“ дрога, тя е генномодифицирана,
Коментари Харесай

Експерти: Марихуаната вече не е „мека“ дрога, а води до шизофрения

Съвременната марихуана към този момент не е „ мека “ дрога, тя е генномодифицирана, дейното й вещество е сред 10 и 50% и използването й води до шизофрения, сподели през днешния ден началникът на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна проф. Снежана Златева.

Тя е измежду участниците в акцията „ Православните фамилни полезности против новите дроги “, която стартира в крайморския град. Организатор на самодейността е съдружие „ Отвори очи “ с финансовата поддръжка на общината. Средствата са отпуснати по линия на съглашението сред кметството и Варненската и Великопреславска митрополия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Златева добави, че най-вече интоксикации се получават при използвалите амфетамини, метаамфетамини и екстази. Това е най-популярната измежду младежите дрога, а постоянно води да свръхагресия и насърчаване на психози, изясни специалистът. По думите й се стига и до свръхвъзбуда на целия организъм, което предизвиква инсулти и инфаркти.

През последните две години Варна е залята от евтини опиати, а доста от пострадалите родители споделят, че те се създават в незаконни домашни лаборатории, добави Златева. Тя регистрира още, че към 40% от подвластните вършат опити за самоубийство.

Проблем са и така наречен дизайнерски дроги, които се синтезират по химичен път и не е ясно наличието им, добави доктор Божидар Чукурланов. Според него доста от тези опиати се популяризират посредством интернет, а когато използвалите ги стигнат в болница, лекарите не са наясно по какъв начин да ги лекуват, въпреки че се сблъскват с такива случаи всекидневно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР