Съвременната българска литература отново ще бъде представена на най-голямото книжно

...
Съвременната българска литература отново ще бъде представена на най-голямото книжно
Коментари Харесай

Какво ще предложи българският щанд на книжния панаир във Франкфурт тази година

Съвременната българска литература още веднъж ще бъде показана на най-голямото книжно ревю в света Международния панаир на книгата във Франкфурт, който ще се организира от 16 до 20 октомври, оповестиха от Асоциация " Българска книга ".Пред " Дневник " от там обявиха, че на българския щанд ще бъде показана продукция на членовете на АБК, които са 129.

Самостоятелно ще вземат участие още българските " Алианс принт ", " Клевър бук " и Arpha publishing platform.

Щандът се провежда с поддръжката на Министерство на културата и Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. С помощта на организацията там ще намерят място и издателствата " Пан ", " Пух ", " Рибка ", " Дъбови листа ", " Геймтел " и " Лист ".За оформлението Асоциацията ще употребява щанд, препоръчан от панаира във Франкфурт, научи още " Дневник ".
Тази година почетен посетител на ревюто ще е Норвегия. Друга оригиналност е, че огромното интернационално събитие, което обичайно е ориентирано към промишлеността и към продажбата на права върху книги сред издателства от разнообразни точки на света, ще е отворено за външни гости от самото начало.

Основната причина за смяната е записаният растеж на продажбите на книги на немския пазар през 2018 година - за първи път през последните години. Според асоциацията по този метод уредниците на ревюто желаят да поддържат това развиване на най-голямото събитие за промишлеността.

На българския щанд ще се проведат разнообразни представяния и срещи със модерни български създатели в съдействие с Национален център за книгата - НДК. Програмата включва срещи с създателите Елена Алексиева, Галин Никифоров, Захари Карабашлиев и Ина Вълчанова.

Представени ще бъдат стратегии за поощряване и подкрепяне на превода в България, както и изданията " Съвременна българска прозаичност 2019. Десет книги от България " и " 1943. Антология за деца ", притежател на премията " Златен лъв " за най-хубав издателския план за 2018 година.

Програмният шеф на Софийския интернационален книжовен фестивал Тодора Радева ще опише повече и за неговото идно издание, което тази година ще се организира от 10 до 15 декември, паралелно със Софийския интернационален панаир на книгата. Заявки за присъединяване в него към момента се одобряват до 21 октомври.

Официалната стратегия на щанда, предоставена от Асоциация " Българска книга ", е:
16.10.2019 година

11:00 - Официално разкриване на българския щанд на Международния панаир на книгата във Франкфурт 2019
11:30 - " Съвременна българска прозаичност 2019. Десет книги от България "
Каталог-антология, издание на " Национален център за книгата " към " Национален замък на културата – Конгресен център София "
13:00 - Среща с писателката Елена Алексиева
Автор на романа " Свети Вълк ", притежател на Националната литературна премия за български разказ на годината " 13 века България " за 2019 година

17.10.2019 година

13:00 – Среща с писателя Галин Никифоров
Автор на романа " Къщата на клоуните ", почетен с премията " Елиас Канети " 2011 година и романа " Лятото на неудачниците " – притежател на Националната литературна премия за български разказ на годината " 13 века България " за 2011 година
14:00 – Среща с писателя Захари Карабашлиев
Автор на романа " Хавра ", почетен с Националната премия за прозаичност " Христо Г. Данов " и Националната литературна премия за български разказ на годината " 13 века България " за 2018 година
17:00 – Софийски интернационален книжовен фестивал: показване и коктейл

18.10.2019 година

13:00 – Среща с писателката Ина Вълчанова
Автор на романа " Остров Крах " - притежател на Европейската премия за литература за 2017 година
14:00 - Програми, насърчаващи превод в България - показване

19.10.2019 година

11:00 – " 1943. Антология за деца "
Представяне на книгата - притежател на премията " Златен лъв " за най-хубав издателски план за 2018г. Детски конкурс за декламация.
13:30 – " 1943. Антология за деца "
Представяне на книгата - притежател на премията " Златен лъв " за най-хубав издателски план за 2018г. Детски конкурс за декламация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР