Съвременна клайнианска психоанализа“ е за всички, които се интересуват от

...
Съвременна клайнианска психоанализа“ е за всички, които се интересуват от
Коментари Харесай

„Съвременна клайнианска психоанализа“ от Светлозар Василев (предложение за четене)

„ Съвременна клайнианска психоанализа “ е за всички, които се интересуват от актуалните възгледи за несъзнаваното, вътрешните обекти, едиповия комплекс, проективната идентификация, преноса и контрапреноса.

Авторите са разграничени на две групи – първата включва световнопризнати английски специалисти, а втората - аналитици от Европа, които интегрират клайнианските хрумвания в клиничната процедура и културата на своите страни. В края на книгата ще откриете речник на термините.

По думите на доктор Майкъл Фелдман, началник на „ Мелани Клайн Тръст “, този скъп алманах отразява интензивното съдействие сред клайниански и български аналитици, което се задълбочи извънредно доста през последните десетилетия.

Статията на доктор Василев е илюстрация на градивния и креативен метод, по който българските аналитици интегрират клайнианските хрумвания в своето мислене и метод на работа.

За създателя

Д-р Светлозар Василев е психоаналитик и учител в Нов български университет. Първоначалното му обучение е медицина, след което работи като психиатър към МУ-София и специализира психоанализа в Холандия и Англия.

Докторската му дисертация изследва връзките сред неблагополучията в детството и възникването на психологични разстройства в зрелост.

Автор е на монографията „ Огледало на въображението. Психоанализа на филмовото прекарване “, както и на изявления в региона на епидемиологията, публичното здраве, психоанализата и изкуството.

Д-р Василев е съосновател и сегашен ръководител на Българското психоаналитично общество, както и началник на Комитета за Нови Групи в Източна Европа към Международната психоаналитична асоциация.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР