Съвременен общински приют за безстопанствени животни беше изграден в старозагорското

...
Съвременен общински приют за безстопанствени животни беше изграден в старозагорското
Коментари Харесай

Община Стара Загора изгради съвременен приют за безстопанствени животни

Съвременен общински подслон за безстопанствени животни беше построен в старозагорското село Могила. Той се намира на територията на някогашния пазар за животни и е с потенциал за настаняване от 120 четириноги, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

В новото оборудване са основани подобаващи условия за развъждането на кучетата. Изградени разнообразни по повърхност кафези за настаняване на животните. Предвижда основаването и на лечебница за оказване на нужната ветеринарномедицинска помощ.

637 кучета от общинските приюти в София са осиновени от началото на годината

Работното време на приюта всеки ден от 7.30 до 16.30 часа. Посетители, които желаят да прегледат кучетата или да си осиновят домакински любим, се одобряват в границите на работното време. От приюта допълват, че доброволците, искащи са спомогнат за разхождане и обгрижване питомците на общинския подслон могат да го създадат в часовия диапазон сред 10.00 и 12.00 часа всеки ден.

Въпреки преместването Приютът не е спирал работа. От началото на тази година досега са минали към 180 кучета, осиновените са 116 кучета, а са настанени близо 100 четириноги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР