Съвпадение на проби от ДНК помогна за решаването на случай

...
Съвпадение на проби от ДНК помогна за решаването на случай
Коментари Харесай

ДНК проби разрешиха мистерия отпреди 25 години в САЩ

Съвпадение на проби от ДНК оказа помощ за решаването на случай с ликвидиране отпреди 25 години в региона на залива на Сан Франциско, оповестиха през вчерашния ден локалните управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Прокуратурата е предявила обвиняване в ликвидиране към пандизчията Дани Ламонт Хамилтън, който е обвинен, че е удавил сервитьорката Присила Луис при хипотетично обезчестяване и обир в ресторант в град Крокет на 24 септември 1996 година, заяви службата на шерифа в окръг Контра Коста.

Убийството е останало неразкрито десетилетия, макар че детективите са направили десетки разпити, показали са за разбор огромен брой улики и са издали няколко заповеди за търсене.

Миналата година в следствието е бил реализиран пробив, когато в лаборатория за ДНК разбори са били пратени нови улики. Установено е било съвпадане, което свързало Хамилтън със случая.

Понастоящем той излежава доживотна присъда в затвор край Сан Диего по обвинявания за друго полово закононарушение, цитира Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР