Съвместното предприятие LG Magna e-Powertrain ще оперира с централа в

...
Съвместното предприятие LG Magna e-Powertrain ще оперира с централа в
Коментари Харесай

LG и Magna създадоха съвместно предприятие


Съвместното дружество LG Magna e-Powertrain ще оперира с централа в Инчхън
(снимка: CC0 Public Domain)

LG и канадската Magna подписаха съглашение за оповестената по-рано договорка, с което се основава взаимно дружество. Новата компания LG Magna e-Powertrain със седалище в Инчхън, Южна Корея ще се занимава с произвеждане на мотори и други системи за електрически транспортни средства.

Главен изпълнителен шеф на джойнт венчъра е Чонг Уон-Сук, 20-годишен деец на LG, който до неотдавна беше вицепрезидент и началник на „ зеления ” бизнес на компания за съставни елементи на LG. Преди това Чеонг се занимава близо десетилетие с научноизследователската и развойна активност на Daewoo Motors.

Хавиер Перес, който е в Magna от 2016 година, ще бъде основен действен шеф на новата компания. Той ще дава отговор за надзора върху ежедневните интервенции на взаимното дружество. Перес има съвсем четвърт век опит в автомобилното произвеждане и контрола на качеството.
още по тематиката
Съвместното дружество сплотява опита на Magna в електрическите системите за задвижване и автомобилното произвеждане с експертизата на LG в създаването на съставни елементи за електронни мотори и инвертори.

LG Magna e-Powertrain ще създава електронни мотори, инвертори и зарядни устройства, както и сродни системи за електронно задвижване за потребностите на някои производители на коли. Новата компания ще разполага с повече от 1000 чиновници в Съединени американски щати, Южна Корея и Китай.

Сделката е в отговор на световната смяна към електрификация на транспортните средства. По думите на Хавиер Перес, пазарът на електронни мотори, инвертори и електрически задвижващи системи ще има забележителен растеж сред 2030 и 2030 година, а LG Magna e-Powertrain ще помогне на автомобилните производители да преодолеят някои от най-големите провокации при електрифицирането.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР