Съвместно управление на ГЕРБ с БСП и Възраждане е невъзможно.

...
Съвместно управление на ГЕРБ с БСП и Възраждане е невъзможно.
Коментари Харесай

ГЕРБ казва не на БСП и Възраждане за съвместно управление

Съвместно ръководство на ГЕРБ с Българска социалистическа партия и " Възраждане " е невероятно. Това съобщи пред Нова тв депутатът Даниел Митов. " Няма по какъв начин да се коалираме с БСП и " Възраждане ". „ Възраждане “ желаят да излизаме от Европейски Съюз и НАТО. А с Българска социалистическа партия имаме чисто ценностно разнообразни разбирания по какъв начин се ръководят обществените финанси на страната ".

На въпрос дали ГЕРБ биха се коалирали с Движение за права и свободи Митов акцентира, че в Народното събрание има 7 партии и ще се случва да гласоподават с всяка.

Първият мандат носи най-голямата легитимност. Легитимността е най-важна в една народна власт, сподели Митов.

Според него диалозите за кабинет би трябвало да са за политики, цели и решения, а не за имена.

Нека да си напомним, че в предходното Народно събрание опозицията нямаше нито една комисия. Това беше нарушение на всевъзможни парламентарни правила, В момента " Продължаваме промяната " (ПП) имат своите комисии – единствено би трябвало да ги попълнят. Случва се от време на време някой претендент да не бъде подсилен. Хубаво е да помислят за какво и да помислят да трансформират кандидатурата. Не мога да знам дали е имало кадруване. Говори се, че някой бил чул, някой се обадил на някого. Това малко стои несериозно политически, сподели Митов по повод сблъсъка на Политическа партия и Движение за права и свободи за спортната комиси.

По думите му комисиите сега се сформират бързо. „ Мисля, че сега всички си дават сметка, че Народното събрание би трябвало да работи бързо и не би трябвало да губи време в пререкания ”, уточни той. И добави: „ Това не са някакви величествени драми. Има някакви механизми комисиите да проработят до момента в който им се избере ръководител. По-важното е, че последната седмица видяхме, че когато се беседва съществено, държавнически и по политики, както беше с приемането на решението за въвеждане на еврото – Народното събрание може да събира доста сериозен консенсус и да се работи градивно, обикновено и с причини – за и срещу ”.

Той разяснява и евентуална коалиция с Политическа партия, с цел да се образува кабинет. „ Разговорите занапред предстоят. От наша страна ще създадем всичко допустимо да водим съществени диалози по политики, на основата на някакви ценностни разбирания, с цел да можем да сложим основата като най-малко на някакъв диалог, а вероятно и на някакво съгласие на ръководство. България има незабавна потребност от държавно управление. Направихме първичен опит, посредством контактната група, да съберем концепциите, които имат партиите по избрани значими за страната и обществото въпроси.

На въпрос има ли ГЕРБ подготвен вид за състава на държавното управление, той акцентира: „ Не. Първо се приказва по политики. По цели. По стратегия и по вероятни решения. Чак по-късно се приказва за персоналния състав. Първо би трябвало да забележим какви са политиките, с цел да решим кой да застане зад тях. Ако партиите се схванат към ценностни разбирания, дефинират ясно проблемите и идентифизират решенията, тогава нещата потеглят. Персоналният състав намира своето решение ”.

Във връзка с измененията в Изборния кодекс, Митов сподели: Хартиената бюлетина според мен би трябвало да се върне.

Хора от избрани малцинства не могат да гласоподават. Уверенията на IT експерти мен не ме удовлетворяват, съобщи още той. Според Митов, доста хора се лишават от глас, тъй като се тормозят от машините и това е част от понижената изборна интензивност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР