Съвместно със SAMSUNG SDS в зала №6 на Община Казанлък

...
Съвместно със SAMSUNG SDS в зала №6 на Община Казанлък
Коментари Харесай

В Казанлък се проведе междинен семинар „Интегриран контролен център за видеонаблюдение“

Съвместно със SAMSUNG SDS в зала №6 на Община Казанлък се организира промеждутъчен онлайн семинар по план „ Интегриран надзорен център за видеонаблюдение “, в който участваха екипите на Общината.

По време на срещата изпълнителят Samsung SDS показа резултати от изработен ситуационен разбор, като задачата бе да се обсъдят опциите за разкриването на подобен център в град Казанлък. Предложени бяха положителни практики от разнообразни градове в Южна Корея, използвани за Казанлък в разнообразни сфери на живота – за надзор на: трафика, бедствия и повреди, сигурността, туризма и други По време на диалозите бяха набелязани идващите стъпки на взаимната работа по изследването за основаване и ръководство на Интегриран надзорен център за видеонаблюдение в града.

Следващата среща следва при започване на месец март. Тогава Община Казанлък би трябвало да изложи съответни цели за поетапно създаване, които да бъдат разказани от южнокорейска страна.

Проектът има за цел да спомогне за основаването на по-ефикасна и по-безопасна среда за жителите, с опциите на новаторски „ умни “ решения за възстановяване на качеството на живот. Финалът на плана е в края на април 2022 година.

Община Казанлък завоюва финансиране по него посредством Програмата за световно съдействие за основаване на „ умни градове “ през август 2021 година. Работата по него стартира през септември същата година и се извършва по програмата за световно съдействие K-City Network 2021, финансирана със средства от Министерството на инфраструктурата и превоза на Южна Корея. При избора на Казанлък за съдействие с Южна Корея в областта на нововъведенията е отдадено значение на побратимяването с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу, открито през 2018 година. По данни от 2010 година регионът е с население от над 400 000 души.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР