Съвместно с работодателите разработихме детайлен анализ относно това какъв е

...
Съвместно с работодателите разработихме детайлен анализ относно това какъв е
Коментари Харесай

Анализ разкрива дупките в пазара на труда у нас

Съвместно с работодателите разработихме подробен разбор по отношение на това какъв е размерът на нужната работна ръка в България, резултатите ще бъдат показани по-късно през днешния ден. Мога да заявя, че бежанците от Украйна ще бъдат признати без значение от това каква компетентност желаят да упражняват. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на Годишната среща сред държавното управление и бизнеса, написа в. Монитор.

По думите му още преди началото на спора България е стартирала старания да притегли украински инженери, а все още се търсят разновидности и за настаняване на техните фамилии на територията на страната.

" Политиката на Путин е необратима – ще върне Русия с 20-30 години обратно, което значи, че огромна вълна от квалифицирани фрагменти ще се насочи отвън Русия ”, счита Лорер. Именно заради тази причина като администрация България би трябвало да бъде подготвена да посрещне и емигранти от Русия и Беларус.

Според отрасловия министър войната в Украйна е оказала позитивно въздействие във връзка с активизирането на трудовата администрация у нас. " Нашата администрация има потребност от съществено преструктуриране и енергизиране, с цел да поеме такива потоци от емигранти, само че техният стопански резултат върху България ще бъде извънредно позитивен ”, безапелационен бе Лорер.

Министърът на нововъведенията и растежа уточни, че въпреки на дневен проект да стои въпросът по какъв начин да избегнем съществени последици за страната, провокирани от спора сред Русия и Украйна, в действителност предстоят и забавни начинания в региона на човешкия капитал – възнамерява се построяването на институти за инженери от изключително високо равнище.

" Всички европейски стратегии, които би трябвало да финансират нововъведенията у нас, не престават своята работа ”, заключи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР