Съвместно с БЧК общински служители ще действат на подкрепителния пункт

...
Съвместно с БЧК общински служители ще действат на подкрепителния пункт
Коментари Харесай

Денонощен телефон за подкрепа на бежанци разкри Община Русе

Съвместно с БЧК общински чиновници ще работят на подкрепителния пункт на границата

​Денонощен телефон на доверието разкри Община Русе за жителите, напуснали родината си поради военните дейности в Украйна. На 0885208890 всеки новопристигнал в България ще може да получи потребна информация за настаняване, безвъзмездна храна, помощ при административни въпроси и транспорт на пасажери. Общинските чиновници ще насочват нуждаещите се към Кризисния център в Русе и общинската база в с. Николово, както и към хотели и къщи за посетители. Поддържа се непрекъсната връзка и с всички автопревозвачи на територията на община Русе. Към момента са налични 11 рейса за общо 447 души.

​От на следващия ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ общинските чиновници ще дежурят на подкрепителния пункт, който бе самостоятелен по-рано от БЧК – Русе. В него се оферират храна, питиета и се съветват идващите.

В работно време на телефон 082/506 769 и 082/506 702 русенци ще могат да заявят готовността си за поддръжка посредством заслон, храна или по различен метод. Желаещите да приютят бежанци ще бъдат вписани в указател, който да се употребява при дефицит тук-там за настаняване.

Община Русе приканва жителите, които желаят да дарят артикули от първа нужда, да го създадат посредством проведената от БЧК-Русе акция. Пунктът е в центъра на ул. Плиска 2, където се одобряват:• нови мъжки, дамски и детски облекла и обувки;• спално бельо;• топли завивки;• хигиенични материали.

​При неспособност даренията да бъдат оставени там, русенци могат да се извърнат към посочените нагоре телефони на Общината (082/506 769 и 082/506 702), която ще се погрижи за транспорта им.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР