Съвместно проучване на специалисти от Австралийския университет Монаш и Изследователския

...
Съвместно проучване на специалисти от Австралийския университет Монаш и Изследователския
Коментари Харесай

Тестват препарат, способен да потисне вируса за 48 часа в Австралия

Съвместно изследване на експерти от Австралийския университет Монаш и Изследователския институт за инфекции и имунитет Дохърти потвърди успеваемостта на антипаразитния препарат ивермектин в битката с ковид. Това оповестиха от пресслужбата на университета, отбелязвайки, че отчет за работата на учените е оповестен в списанието „ Antiviral Research “, представено от ТАСС.
Резултатите от лабораторно проучване, извършено в Кралската болница в Мелбърн, демонстрираха, че добре познатото и налично антипаразитно средство ивермектин стопира развиването на вируса SARS-CoV-2 в клетъчната просвета за 48 часа.
„ Установихме, че даже една доза от препарата, която не е токсична за клетките, може съвсем изцяло - на 99,98% - да унищожи вирусната РНК за 48 часа и доста да понижи концентрацията на вируси в околната среда за 24 часа “, споделя водещият създател на проучването, доктор Кайли Уогстаф от учебното заведение по биомедицина в австралийския университет.
Българският тест за ковид: Ето какво съставлява
Според специалиста до момента успеваемостта на препарата е потвърдена единствено в лабораторни условия и изисква удостоверение в на клинични проби.
" Ивермектинът сега е доста необятно употребен в целия свят и се смята за безвредно средство, само че би трябвало да разберем дали дозата, която може да се употребява за хора, ще бъде ефикасна в битката с ковид. Това е идната ни стъпка ", изясни Уогстаф.
Изследователите означават, че механизмът, по който ивермектин работи върху вируса, е незнаен. Предполага се, че успеваемостта му се основава на способността му да потиска въздействието на вируса върху клетъчния имунитет.
Пресслужбата на университета акцентира, че макар потвърдената си лабораторна резултатност, ивермектин към момента не може да се употребява за лекуване или профилактика на COVID-19 при хора. Използването на този препарат в битката против коронавирусната зараза в бъдеще зависи от резултатите от предклиничните и клиничните проби, по време на които ще бъде потвърдена неговата успеваемост и сигурност, както и ще се дефинира дозата, която може да потисне вируса в човешкото тяло.
Ивермектин – лекарствено средство, антипаразитен препарат, се употребява за лекуване на хора и домашни животни от ендо- и ектопаразитни болести. За откритието на инвермектин е присъдена Нобелова премия за физика и медицина за 2015 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР