Съвместно проучване на американски и китайски учени установи, че има

...
Съвместно проучване на американски и китайски учени установи, че има
Коментари Харесай

Тази напитка спира развитието на рака

Съвместно изследване на американски и китайски учени откри, че има напитка, която забавя и даже стопира растежа на раковите кафези.

Специалистите от " Фуджиан Медикъл Юнивърсити " и Университета Сейнт Луис в Мисури са достигнали до умозаключение, че тази напитка поврежда ДНК-то на раковите кафези при рак на гърдата, забавя растежа и стопира развиването на туморите.

Ракът на гърдата е едно от най-смъротносните болести в 21 век. Повече от 250 000 дами в Съединени американски щати са били диагностицирани с тази болест през 2018 година, като над 41 000 пациентки са умряли от болестта. Учените са разкрили доказателства за евентуалната нетоксична терапия, откакто са тествали в лабораторни условия дестилат от чая улонг върху проби от туморни кафези на млечната жлеза.

Изследователите считат, че постоянната консумация на този тип чай доста понижава риска от развиване на рак на гърдата. Пълните резултати от научното проучване са оповестени в списание " Anticancer Research ".

Какво съставлява чай улонг? Традиционен за Китай и Тайван, улонг е полуферментирал чай, комбиниращ най-хубавите качества на зелените и черни чайове. За да има богат мирис се берат свежи стръкове с една пъпка и три листенца и незабавно биват обработени. Първоначално листата се сушат на топъл въздух, по-късно се разклащат в бамбукови кошници с цел да се наранят връхчетата им. Това води до несъмнено равнище на окисляване по време на идващите процеси от обработката. Най-важното равнище от производството е да се разпознае точният миг в който оксидацията да бъде прекъсната, което се реализира с внезапно нагряване на чаените листа. Температурата е по-висока от тази при производството на други типове чай. Нов тест открива рак на панкреаса в ранен етап Следва завиването на листенцата с цел да освободят своя мирис и усет. Накрая чаят се суши на дървени въглища.

Съществуват три съществени вида улонг чай - по-тъменс отворени листа, с към 60-70% окисляване, улонг на зелени кълбенца, който е окислен до към 20-30% и кехлибареният улонг. Също както и другите типове чай, улонг е богат на антиоксиданти и витамини B2, C и E.

Източник: Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР