Съвместният проект на Европа и НАСА Солар орбитър (Solar Orbiter)

...
Съвместният проект на Европа и НАСА Солар орбитър (Solar Orbiter)
Коментари Харесай

Успешен стар на първата мисия на Европа и НАСА за изследване на полюсите на Слънцето

Съвместният план на Европа и НАСА " Солар орбитър " (Solar Orbiter) полетя в неделя вечерта на невиждана задача към Слънцето . Сондата ще направи първи фотоси на слънчевите полюси, осведоми АП.

" Ние сме на път към Слънцето ". Върви " Солар орбитър ", разгласи Сесар Гарсия Мариродрига, планов управител на Европейската галактическа организация. " Фантастичен миг...ние сме неудържими ", добави Мариродрига.

Космическият транспортен съд за 1,5 милиарда $ ще се причисли към сондата " Паркър " на НАСА , която беше изстреляна преди година и половина. " Солар орбитър " ще се приближи до Слънцето, с цел да разкрие тайните му. " Солар орбитър " няма да се приближи задоволително, с цел да проникне в короната на Слънцето като " Паркър ", само че ще снима двата полюса на Слънцето, което за първи път ще се случи.

Научният шеф от Европейската галактическа организация Гюнтер Хасингер разяснява, че дружно с мощните наземни обсерватории, " Солар орбитър " и " Паркър " ще бъдат като оркестър.
 Това е Слънцето - най-подробните фотоси от телескоп
Това е Слънцето - най-подробните фотоси от телескоп

Повърхността е осеяна с сходни на злато гранули, всяка с размерите на Франция

" Всеки инструмент свири на друг звук, само че дружно те свирят симфонията на Слънцето ", добави той.

" Солар орбитър " е основан в Европа, както и девет инструмента. НАСА дава десетия инструмент и провежда изстрелването от " Кейп Канаверал ".

Близо 1000 учени и инженери от Европа и НАСА проведоха изстрелването на ракетата Atlas V на United Launch Alliance. Час и половина след изстрелването НАСА разгласи триумф, откакто слънчевите крила на " Солар орбитър " се разпростряха.
 Изследвания на сондата
Изследвания на сондата " Паркър " демонстрират, че хората към момента не схващат Слънцето

Отчетоха 15 до 25 пъти по-бърз безоблачен вятър - фундаментални пропуски в моделите

Сондата е с маса 1800 кг. Тя ще премине около Венера през декември и още веднъж през идната година, а по-късно ще премине през Земята, като ще употребява гравитацията на планетата, с цел да промени пътя си . Научните интервенции ще стартират в края на 2021 година, като първото приближаване до Слънцето е през 2022 година и още по-близо всеки 6 месеца.

Най-близо " Солар орбитър " ще доближи 42 милиона километра от Слънцето.
 „ Паркър “ се приближи на рекордно разстояние до Слънцето
„ Паркър “ се приближи на рекордно разстояние до Слънцето

Сондата ще усъвършенства върха си многократно…

" Паркър " доближи на 18,6 милиона километра от Слънцето , което е връх. През 2025 година ще направи фотоси на 6 милиона километра от Слънцето. Но в никакъв случай няма да се приближи до полюсите на Слънцето, което ще направи " Солар орбитър ".
 За пръв път в историята НАСА изпрати сонда до Слънцето
За пръв път в историята НАСА изпрати сонда до Слънцето

Очаква се сондата да приближи до звездата на разстояние 6,1 млн. км
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР