Съвместният проект Al Este del Cante на певеца Арканхел и

...
Съвместният проект Al Este del Cante на певеца Арканхел и
Коментари Харесай

​Албум с българско участие спечели Латино Грами

Съвместният план " Al Este del Cante " на артиста Арканхел и хора " Нови български гласове " получи Златния грамофон в категорията най-хубав фламенко албум. Преподавателят в Нов български университет доцент доктор Георги Петков е аранжьор на песните и диригент на хора. Ето какво описа той за плана и международното самопризнание пред Айше Сали.

Съчетаването на фламенко с национална музика може да е странна концепция, само че запазването и на двата стила в тази смесицата към този момент е предизвикателство. Така български хор приглася на огнената испанска музика, а " Лале ли си, зюмбюл ли си " звучи в осъществяване на фламенко звезда.
доцент доктор Георги Петков, учител в Нов български университет и диригент на хора: Има и доста други български известни национални песни и не толкоз известни, които съм търсил особено, с цел да ги напасна към фламенкото, тъй че всичко да зазвучи в обединен живописен облик, все едно по този начин е съществувало през годините и в това време да покажем една нова музика.
Аранжименти за огромния испански артист Енрике Моренте са в основата на приключението, почнало преди 20 години. През 2017 артистът Арканхел записва албума " Al Este del Cante ". Проектът с присъединяване на хора Нови български гласове " Еструна " завоюва " Златния грамофон " на гала в Лас Вегас, в една от 49-те категории на влиятелните " Латино Грами ". Освен наслада от признанието за диригента на хора, основан в Нов български университет, премията е и вяра - че с изключение на към международните подиуми, пътищата ще се отворят и за повече концерти в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР