Съвместният благотворителен проект на Асоциация „Докосни дъгата” и Българския футболен

...
Съвместният благотворителен проект на Асоциация „Докосни дъгата” и Българския футболен
Коментари Харесай

Благотворителната програма Заедно за отбора с подкрепата на България U21 бе открита на база Бояна

Съвместният благотворителен план на Асоциация „ Докосни дъгата” и Българския футболен съюз - „ Заедно за тима “, публично бе открит през днешния ден в Национална футболна база „ Бояна “. Треньорският щаб и футболистите от младежкия народен тим направиха първото си подаяние в поддръжка на деца в неравно състояние от цялата страна. Програмата има за цел да обезпечи опция на избран брой непривилегировани подрастващи да упражняват футбол, като поема всички разноски за спортно-тренировъчната им активност в границите на една календарна година.
 Футболистите oт младежкият народен тим се срещнаха с деца от Плевен, Айтос и Смолян @@@

Първото събитие в границите на програмата протече с присъединяване на играчите и треньорите на България U21, на ръководителя на Асоциация „ Докосни дъгата “ доктор Денислава Ангелова, на футболни гении от Айтос, Плевен и Смолян, на кмета на Айтос Васил Едрев, на кмета на Смолян Николай Мелемов и на шеф отдел „ Младежки стратегии и планове “ към Министерството на младежта и спорта Моника Янакиева, а специфичната изненада в края на церемонията бе появяването и на националния селекционер на „ А “ тима Красимир Балъков.
 Футболистите oт младежкият народен тим се срещнаха с деца от Плевен, Айтос и Смолян @@@

Програмата „ Заедно за тима “ е естествено продължение на национална акция „ Мисия спорт на обичаните герои”, която БФС и уредниците на Мисията реализират през последната година за подкрепяне на дейния метод на живот на децата в България.

„ Живеем във времена, в които доста от подрастващите нямат интерес и предпочитание да практикуват футбол, само че пък има и значително такива, които имат предпочитание, само че нямат опция да си го разрешат. Тук идва нашата роля – да подадем ръка на тези деца, които желаят да се развиват, само че са сложени в неравни обществени и битови условия. Аз, дружно с сътрудниците от моя щаб и футболистите от младежкия отбор, ще дадем своя непретенциозен, само че откровен принос за сбъдването на техните фантазии “, съобщи селекционерът на България U21 Александър Димитров.

“Искам да благодаря на Българския футболен съюз, че продължава да ни поддържа в желанието да помогнем на колкото се може повече български деца да спортуват и да живеят активно”, сподели от своя страна доктор Ангелова.
 Футболистите oт младежкият народен тим се срещнаха с деца от Плевен, Айтос и Смолян @@@

Приветствия към децата и всички присъстващи изрекоха и кметовете на Айтос и Смолян, които подариха на Александър Димитров и на доктор Ангелова почетни плакети. В края малчуганите бяха зарадвани със специфични дарове от уредниците и получиха опция да фотоси и подписи с треньорите и футболистите на младежкия народен тим, както и с Красимир Балъков.

Кандидатите, които желаят да се включат в програмата „ Заедно за тима “, би трябвало да попълнят Декларация и Заявление за присъединяване и да ги изпратят на [email protected].
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР