Съвместният българо-румънски туристически офис в Шанхай ще бъде открит през

...
Съвместният българо-румънски туристически офис в Шанхай ще бъде открит през
Коментари Харесай

Откриваме туристически офис в Шанхай

Съвместният българо-румънски туристически офис в Шанхай ще бъде открит през май следващата година, заяви през днешния ден в русенското село Николово министърът на туризма Николина Ангелкова, оповестява „ Монитор ”. Това е било контрактувано на една от поредицата от срещи, които Ангелкова организира през вчерашния ден в Букурещ. По думите й до края на тази година ще стане ясно по какъв начин ще се финансира и управлява офисът в Шанхай, а откриването му ще стане по време на срещата на Световната организация по туризъм в Китай от 18 до 20 май 2016 година

Ангелкова заяви и за резултатите от другите си срещи в Букурещ. Заедно с румънския министър на районното развиване Севил Шадех са се договорили Русе да стане център на взаимен механически секретариат по предпочитана ос 3 „ Туризъм, просвета и връзка сред хората” по Дунавската тактика. Ангелкова увери, че до месец този център ще стартира да действа.

Министърът заяви още, че предстоят диалози за по-облекчен визов режим с Индия. През януари идната година у нас ще се снимат пет нови индийски кино лентата и Ангелкова се надява това да промотира България като туристическа дестинация в далечната страна.
На въпрос за отлива на съветски туристи у нас министърът сподели, че й предстоят финални диалози с ръководителя на съветската организация по туризъм и се надява набелязаните ограничения да трансформират обстановката.

Освен това тя ще беседва и с министъра на превоза Ивайло Московски за въвеждане на по-ниски такси за прекосяване на Дунав мост за жителите на пограничните региони за стимулиране на туризма. Ангелкова бе в Русенска област, с цел да открие шест обекта в дребни обитаеми места на три общини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР