Съвместният албума Al este del cante (На Изток от песента)

...
Съвместният албума Al este del cante (На Изток от песента)
Коментари Харесай

Съвместният албум на Франсиско Рамос Арканхел и Еструна ще бъде представен в Испания



Съвместният албума " Al este del cante " ( " На Изток от песента " ) на световноизвестния фламенко реализатор Франсиско Рамос Арканхел и хора Нови български гласове " Еструна " беше показан в София. Репертоарът обгръща както добре познати, по този начин и нови песни от фламенкото и българския фолклор. Албумът е записан онлайн през август предходната година. На 23 май, в Барселона, албумът ще бъде показан и пред испанската аудитория.

Маргарита Борисова и Явор Ганчев са продуценти на музикалния план.

В изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ Маргарита Борисова описа: " Записът на този план пристигна след доста дълга работа, само че тя беше нужна, с цел да се усетят всички удобно в плана и да звучи в действителност като новата ария от изтока. Самият запис се случи предходната година по време на три концерта. Те имаха своите особености според от местата, на които се организираха. Началото на албума е със запис от първия концерт, който беше на едно много прохладно място, само че защото самата ария допуска диалог сред двете култури, който е носен от вятъра, в действителност този резултат напразно, който се чува в записа, носи още по-голяма страст в самата ария. Повечето от записите са от последния концерт, който се случи в Римския спектакъл в град Мерида. Много прочувствен концерт беше “.

Дискът включва 10 композиции, като последната е спомагателна и е дует на Арканхел с известната фламенко певица Лоре Монтоя.

Явор Ганчев сподели: „ Имаме шанс, че българското хорово пеене и българският фолклор посредством българските хорове е добре прочут на Запад. Арканхел беше добре квалифициран с обич към българския фолклор “.

Доц. доктор Георги Петков е диригент на хора Нови български гласове " Еструна " съобщи, че финализираният план е сбъдната фантазия: „ С доста огромно наслаждение и наслада посрещнах излизането на новия албум още повече и поради това, че е публикуван от една от най-мощните компании. Ще бъдем щастливи след няколко дни да го представим и на испанската аудитория онлайн. Радвам се и по тази причина, че посредством хора Нови български гласове " Еструна " имам опция да дам път към международната сцена с огромни музиканти на едни младежи, които работят професионално и обичат българския фолклор “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР