Съвместните руско-сръбски учения Славянски щит 2019 с използването на зенитно-ракетни

...
Съвместните руско-сръбски учения Славянски щит 2019 с използването на зенитно-ракетни
Коментари Харесай

Завършиха сръбско-руските учения, използваха ракетните системи С-400

Съвместните руско-сръбски учения Славянски щит 2019 с потреблението на зенитно-ракетни системи С-400 и зенитни комплекси Панцир-С приключиха през днешния ден, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Сръбският министър на защитата Александър Вулин сподели, че тактическите учения Славянски щит ще станат обичайни и в идния интервал двете армии ще упражняват дружно по какъв начин да пазят небето си.

" Името на ученията Славянски щит приказва за нашата непосредственост, общ генезис, общи полезности. Но повече от общия генезис и полезности ни свързва общото бъдеще, твърдото желание да пазиме своята независимост ", съобщи Вулин след приключването на ученията.

Той сподели, че с помощта на политиката на боен неутралитет Сърбия към този момент може да се въоръжава и сама да избира приятелите си, и към този момент няма изпадне в изолираност, както през 1999 година, когато бе бомбардирана от НАТО.

Славянски щит 2019 беше първото обучение от този вид и се състоя на два стадия - първият бе проведен през септември в Астраханска област в Русия, а вторият - в Сърбия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР