Съвместни сръбско-китайски полицейски патрули ще се появят в сръбската столица,

...
Съвместни сръбско-китайски полицейски патрули ще се появят в сръбската столица,
Коментари Харесай

Китайски полицаи вече ще пазят и Белград

Съвместни сръбско-китайски полицейски патрули ще се появят в сръбската столица, откакто двете страни подписаха взаимен проект за сигурността. Програмата планува основаването на смесени полицейски патрули, които ще охраняват разнообразни региони на столицата. В момента такива има в центъра на града и в квартал Нов Белград, където се намира китайски пазар.

Китайските служители на реда носят същите униформи със същите отличителни знаци, каквито носят и в Китай.

На конференция сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович съобщи, че задачата на програмата е да подкрепи хилядите китайски туристи, посещаващи Белград, както и да се оправи със серия проблеми, когато са наранени живеещи в Сърбия китайски жители.

През юли предходната година, започва друга сходна стратегия за съдействие в региона на сигурността сред Сърбия и Китай. Пилотният план, наименуван " Безопасен град “ планува монтирането на 1000 камери с висока резолюция в разнообразни елементи на Белград до 2020 година. Те могат да сканират лица и разпознават хората до момента в който се движат и минават около тях.

Договорът е подписан с китайската компания Хуауей, която досега е инсталирала 400 камери, а наличието на документа е класифицирано като " секретно “. Вътрешният министър удостовери, че една от главните функционалности на тези устройства е да разпознават лица, само че даде обещание, че няма да бъде злоупотребявано с тях. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР