Съвместни проверки на служители на СДВР и на областните дирекции

...
Съвместни проверки на служители на СДВР и на областните дирекции
Коментари Харесай

Съвместни проверки откриха над 50 хил. кг. негодно за продажба месо

Съвместни инспекции на чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, представители на Националната организация за приходите, Българската организация за сигурност на храните, Комисията за отбрана на потребителите и Агенция " Митници " откриха над 50 хиляди кг. месо и локални артикули негодни за продажба.

Продуктите са получили възбрана за продажба заради изминал период на валидност, други 201, 700 кг месо са конфискувани от физически лица, които са продавали стоката без документи за генезис. Най-голямо количество месо е конфискувано от обекти във Велико Търново - 37 533 кг, Търговище - 20 910 кг, Ямбол - 2500 кг и Пловдив - 1300 кг.

Проверките са се случили в интервала от 22 декември 2017 година до 14 януари таи година.

Съвместните инспекции инспектирали общо 1258 обекта - магазини, хранилища за предпазване и преправка на месо, и 1709 моторни транспортни средства, пренасящи месо и локални артикули.

За открити административни нарушавания са формирани общо 38 акта и пет протокола. Четири от тях са формирани в София, три - в Пловдив и Кюстендил, два - в Стара Загора и Габрово. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР