Съвместни проверки на служители на СДВР и на областните дирекции

...
Съвместни проверки на служители на СДВР и на областните дирекции
Коментари Харесай

Съвместни проверки откриха над 50 хил. кг. негодно за продажба месо

Съвместни инспекции на чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, представители на Националната организация за приходите , Българската организация за сигурност на храните, Комисията за отбрана на потребителите и Агенция " Митници " откриха над 50 хиляди кг. месо и локални артикули негодни за продажба .

Продуктите са получили възбрана за продажба заради изминал период на валидност, други 201, 700 кг месо са конфискувани от физически лица , които са продавали стоката без документи за генезис. Най-голямо количество месо е конфискувано от обекти във Велико Търново - 37 533 кг, Търговище - 20 910 кг, Ямбол - 2500 кг и Пловдив - 1300 кг.

Проверките са се случили в интервала от 22 декември 2017 година до 14 януари таи година.

Съвместните инспекции инспектирали общо 1258 обекта - магазини, хранилища за предпазване и преправка на месо, и 1709 моторни транспортни средства, пренасящи месо и локални артикули.

За открити административни нарушавания са формирани общо 38 акта и пет протокола. Четири от тях са формирани в София, три - в Пловдив и Кюстендил, два - в Стара Загора и Габрово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР