Съвместни проверки на НАП, ДАНС и ГДБОП стартират от днес

...
Съвместни проверки на НАП, ДАНС и ГДБОП стартират от днес
Коментари Харесай

НАП, ДАНС и ГДБОП тръгнаха по Черноморието

Съвместни инспекции на Национална агенция за приходите, ДАНС и ГДБОП започват от през днешния ден по Черноморието. Контролните дейности целят да подсигуряват приходите в хазната от туризъм. След извършен инструктаж инспекциите по Южното Черноморие към този момент започнаха.

В акциите по Южното Черноморие вземат участие както чиновници от Бургас, по този начин и командировани техни сътрудници от страната.

От през днешния ден влиза в действие понижената ставка на Данък добавена стойност за заведенията, бебешките храни и пелени

Контролната акция на Националната организация по приходите е ориентирана към съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство, разясни представителят на ведомството в Бургас Христо Узунов.

Във фокуса на вниманието ще са хотели, заведения за хранене, краткотрайни туристически обекти.

Ще има доста патрулни двойки, ще има открити наблюдения на разнообразни търговски обекти и несъмнено, дейности на правилото на "тайният клиент ". Не търсим напрежение. Очакваме непринудено съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство, разясниха от Национална агенция за приходите за БНР.

,,Ще се ревизират обороти, налози, касови бележки, фискални апарати, трудови контракти на сезонни работници'', обявиха още приходната организация.

Проверките са взаимни с ДАНС и ГДОБП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР