Съвместни проверки и принудително изземане на средствата от касите на

...
Съвместни проверки и принудително изземане на средствата от касите на
Коментари Харесай

НАП събра над 300 000 лв. просрочени задължения направо от касите на търговци

Съвместни инспекции и наложително изземане на средствата от касите на търговски обекти направиха обществени реализатори и инспектори по приходите от отдел Оперативни инспекции на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София на територията на София, Боровец, Банско и други обитаеми места в област Благоевград. Мерките са ориентирани към компании с просрочени обществени отговорности, за които Национална агенция за приходите има данни, че реализират активност и осъществят обороти, а в същото време имат формирани изпълнителни каузи и не обслужват непринудено насъбраните отговорности.

Във вчерашния ден контролни и насилствени ограничения бяха извършени в 51 търговски обекти, ситуирани на основни търговски улици в София, за които имаше данни както за просрочени отговорности, по този начин и за осъществяване на огромни обороти. В рамките на два часа екипите на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София съумяха да съберат над 39 000 лв.. Всички търговци са създали непринудено внасяне на откритите в касите средства. Принудително са конфискувани средствата единствено от един търговски обект, където не е оказано подпомагане на органите по приходите.

Ден по-рано вследствие на такива дейности от 18 обекта в Банско, Добринище, Разлог и село Баня са събрани над 35 000 лева а една от компаниите, в следствие на  контролните и насилствени ограничения, е погасила целият си отложен дълг в размер на над 195 000 лв.. В Боровец от 20 обекта са събрани над 14 800 лева, а от обекти в Сандански и Петрич сумите са над 29 000 лева

Съвместните инспекции, при които се прави наложително изземане на средства от касите на компании или търговски обекти, са непрекъсната мярка на Национална агенция за приходите по отношение на неточни задължени лица, като със събраните средства се погасяват отчасти или напълно насъбраните отговорности. Част от обектите се слагат под непрекъснато наблюдаване от инспекторите от отдел „ Оперативни инспекции “, с цел да се избегне некоректното извеждане на пари от касите. Наблюдението разрешава средствата от продажби от време на време да се изземват от обществените реализатори на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София. При реализиране на наблюденията, както и при самите инспекции и изземвания, инспекторите установяват и други нарушавания от страна на компаниите, за които се подхващат съответните ограничения.

Продължава засиления надзор и в зимните курорти и близките обитаеми места. Само за няколко часа в град Якоруда инспекторите от отдел Оперативни инспекции на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София са установили нарушавания в 14 от тестваните 20 обекта. В седем от тях е липсвало фискално устройство, а в останалите не е публикуван фискален бон при осъществената контролна покупка. На всички обекти извършители ще бъде наложена насилствената административна мярка „ Запечатване “. От Национална агенция за приходите припомнят, че засилените ограничения в зимните курорти не понижават вниманието на инспекторите към  комерсиалните обекти в останалите обитаеми места. Ежедневно чиновниците на столичната дирекция на организацията правят стотици инспекции на териториите на областите София, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград, където се следи за съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство. 

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или на имейл [email protected].
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР