Съвместни патрули на български, гръцки и румънски полицаи и през

...
Съвместни патрули на български, гръцки и румънски полицаи и през
Коментари Харесай

Съвместно патрулиране от три европейски страни отново в Банско

Съвместни патрули на български, гръцки и румънски служители на реда и през този зимен туристически сезон ще работят дружно в Банско. Това стана ясно на конференцията, домакинствана от кмета на курорта Георги Икономов. Съвместните патрули ще обикалят курорта в интервала от 17 декември година до 15 март 2019 година, разпределени на смени. Практиката на взаимните патрули в Банско се реализира и с двете страни от сезон 2011/2012 година
 48422276_2304675012909963_3074689584521543680_n  48427391_2304675052909959_5259119735202643968_n
В община Банско бяха показани патрулите от първата промяна в наличието на шефа на ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград, господин Николай Хаджиев и началника на районно управление (на МВР) Банско, господин Иван Попов. От страна на Румъния участва господин Флорин Марин от дирекция „ Охранителна полиция ” и румънският консул в България господин Флориан Мазилу. Гръцките патрули бяха съпроводени от аташето в гръцкото посолство, господин Кириязакис.

„ Туристическият сезон в зимния ни курорт беше открит публично в събота, на 15 декември. Използвам опцията да благодаря на българските органи на реда, както и на техните сътрудници от Румъния и Гърция за положителната взаимна работа. За да има сполучлив туристически артикул нашият курорт, на първо място би трябвало да бъде обезпечен публичния ред, сигурността и спокойствието на нашите посетители. Тази сполучлива процедура се наложи като работещ механизъм, по който задграничните полицейски чиновници работят предпочитано с жители на своята страна и подкрепят връзката им с локалните полицейски органи. Удовлетворен съм, че точно Банско бе мястото, на което тя се реализира за първи път. Пожелавам спокоен сезон за полицейските чиновници, а и за всички нас ” съобщи Икономов по време на брифинга.

„Хубаво е гостите на курорта да виждат полицейски чиновници от своята страна, по този метод се подвига качеството и на услугата сигурност“, разяснява Николай Хаджиев.

Областният шеф на Министерство на вътрешните работи изрази удовлетворение от резултатите от работата на полицията на локално равнище, като уточни обстоятелството, че тя реализира най-висока успеваемост и разкриваемост на закононарушенията спрямо останалите служби в Югозапада, което прави ситуацията в курорта сигурна за поданици и посетители. Той добави, че и тази година ще бъдат ситуирани краткотрайни контролно-пропусквателен пункт на трите входно-изходни точки на Банско, като по този метод се натъртва на предварителната защита.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР