Съвместни патрули на български, гръцки и румънски полицаи и през

...
Съвместни патрули на български, гръцки и румънски полицаи и през
Коментари Харесай

Съвместно патрулиране от три европейски страни отново в Банско

Съвместни патрули на български, гръцки и румънски служители на реда и през този зимен туристически сезон ще работят дружно в Банско. Това стана ясно на конференцията, домакинствана от кмета на курорта Георги Икономов. Съвместните патрули ще обикалят курорта в интервала от 17 декември година до 15 март 2019г., разпределени на смени. Практиката на взаимните патрули в Банско се реализира и с двете страни от сезон 2011/2012 година, оповестиха от общината.
Днес на конференция в община Банско бяха показани патрулите от първата промяна в наличието на шефа на ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград, господин Николай Хаджиев и началника на районно управление (на МВР) Банско, господин Иван Попов. От страна на Румъния участва господин Флорин Марин от дирекция „ Охранителна полиция” и румънският консул в България господин Флориан Мазилу. Гръцките патрули бяха съпроводени от аташето в гръцкото посолство, господин Кириязакис.

„ Туристическият сезон в зимния ни курорт беше открит публично в събота, на 15 декември. Използвам опцията да благодаря на българските органи на реда, както и на техните сътрудници от Румъния и Гърция за положителната взаимна работа. За да има сполучлив туристически артикул нашият курорт, на първо място би трябвало да бъде обезпечен публичния ред, сигурността и спокойствието на нашите посетители. Тази сполучлива процедура се наложи като работещ механизъм, по който задграничните полицейски чиновници работят предпочитано с жители на своята страна и подкрепят връзката им с локалните полицейски органи. Удовлетворен съм, че точно Банско бе мястото, на което тя се реализира за първи път. Пожелавам спокоен сезон за полицейските чиновници, а и за всички нас” съобщи Икономов по време на брифинга.

" Хубаво е гостите на курорта да виждат полицейски чиновници от своята страна, по този метод се подвига качеството и на услугата сигурност ", разяснява Николай Хаджиев.
Областният шеф на Министерство на вътрешните работи изрази удовлетворение от резултатите от работата на полицията на локално равнище, като уточни обстоятелството, че тя реализира най-висока успеваемост и разкриваемост на закононарушенията спрямо останалите служби в Югозапада, което прави ситуацията в курорта сигурна за поданици и посетители. Той добави, че и тази година ще бъдат ситуирани краткотрайни контролно-пропусквателен пункт на трите входно-изходни точки на Банско, като по този метод се натъртва на предварителната защита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР