Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно

...
Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Държавата почна проверки на Топлофикацията в Перник

Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) стартират изключителна инспекция в Топлофикация Перник. Причината - скъсаната стена на шламохранилището на Топлоелектрическа централа Перник.
Инцидент отпреди няколко дни остави жителите на града без топлоподаване - т.е.без топла вода.
Заповедта на министъра на енергетиката Теменужка Петкова регламентира да бъде тествано техническото положение и употребата на парогенератор №3 и спомагателните уреди към него, както и газовото стопанство на сдружението. Резултатите от инспекцията би трябвало да са подготвени до 15 май 2020 година.
Назначената със заповед на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов работна група ще ревизира дали се съблюдават издадените лицензи за произвеждане на топлинна и електрическа сила и за транспорт на топлинна сила. Резултатите от това би трябвало да станат известни до края на този месец.
Припомняме, че на 7 май 2020 година се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството. Впоследствие бе решено " Топлофикация-Перник " АД да работи на газ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР