Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно

...
Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Стартира извънредна проверка в „Топлофикация-Перник“

Съвместни екипи на Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране започват изключителна инспекция в „ Топлофикация-Перник “ АД. Инцидент преди няколко дни със скъсана стена на шламохранилището на ТЕЦ-а остави жителите на града без топлоподаване.

Заповедта на министъра на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по регламентира да бъде тествано техническото положение и употребата на парогенератор №3 и спомагателните уреди към него, както и газовото стопанство на сдружението.

Резултатите от инспекцията би трябвало да са подготвени до 15 май 2020 година Назначената със заповед на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов работна група ще ревизира дали се съблюдават издадените лицензи за произвеждане на топлинна и електрическа сила и за транспорт на топлинна сила. Резултатите от това би трябвало да станат известни до края на м. май 2020 година Припомняме, че на 7 май 2020 година се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството.

Впоследствие бе решено „ Топлофикация-Перник “ АД да работи на газ. Проверката на институциите цели зародилият проблем да бъде отхвърлен в най-кратки периоди, тъй че топлоподаването в град Перник да се възвърне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР