Съвместната комисия, която трябва да изчисти спорните исторически въпроси между

...
Съвместната комисия, която трябва да изчисти спорните исторически въпроси между
Коментари Харесай

Македонците отказват да се разделят с интерпретациите си за миналото

Съвместната комисия, която би трябвало да почисти противоречивите исторически въпроси сред София и Скопие, е зациклила поради македонците и не може да реализира предстоящите резултати.

" Сигналите, които идват, изключително през последните няколко месеца, демонстрират, че нашите сътрудници не демонстрират кой знае какъв брой огромна податливост да се отделят от обичайните си тези в интерпретацията на предишното “, сподели съпредседателят ѝ от българска страна проф. Ангел Димитров.

По думите му македонците бавят и отсрочват работата и даже се отхвърлят от към този момент постигнатото единодушие за ролята на българската страна и владетели за развиването на християнството и славянобългарската книжовност и просвета.

" Те желаят да ревизират даже това, което по-рано се съгласиха. Дори за цар Самуил ", сподели Ангел Димитров пред БНР.

" Това предпочитание беше провокирано от отговорите, които получихме от нашите сътрудници, на бележките, направени от българската част на комисията за учебниците в република Северна Македония, които третират Средновековието. В тези бележки ние видяхме едно оттегляне даже от неща, за които бяхме постигнали към този момент единодушие. Така че желанието ми тази среща в този момент да приключи най-сетне работата по тези учебници беше в основата да отправим това предложение за още една среща преди днешната. Тя не се състоя и през днешния ден сме заредени с доста, доста сдържан оптимизъм “, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР