Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство

...
Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство
Коментари Харесай

Реалистично ли е да сме домакини на Световно пътвенство по футбол?

Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година е напълно действителна. Това съобщи пред публицисти министърът на младежта и спорта Красен Кралев , който участва на шестото издание на обичайния шампионат по таекуондо, олимпийска версия " Sofia cup ".
 
" Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма по какъв начин да го постигнеш. Аз мисля, че кандидатурата ни е напълно действителна . Преди две седмици имаше сондажи на равнище спортни министри и всички бяхме положително настроени към тази кандидатура. Разбира се, тя трябваше да бъде разисквана на най-високо равнище и откакто този въпрос се слага от ръководителите на нашите страни, кандидатурата е изцяло действителна ", съобщи Кралев, представен от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.
 

" Тепърва ще вършим разбори, какви тъкмо са условията. Смятам обаче, че в случай че всяка страна обезпечи два или три стадиона, нещата са вероятни. Тази кандидатура е опция да си оправим футболната инфраструктура , само че е и политически знак, че балканските страни ще работят дружно освен в региона на спорта, само че и дружно ще отстояват общите си политически и стопански ползи. Това е доста значимо за народите на всички балкански страни ", разяснява още министърът.
 
Красен Кралев добави, че оборудванията, които ще бъдат построени, ще дават отговор на всички стандарти на ФИФА за такова домакинство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР