Съвместната дъщерна компания JSW Group-MG Motor, собственост на китайската корпорация

...
Съвместната дъщерна компания JSW Group-MG Motor, собственост на китайската корпорация
Коментари Харесай

Китайски промишлен гигант залага продажба на 1 млн. електрически коли в Индия до 2030 г.

Съвместната дъщерна компания JSW Group-MG Motor, благосъстоятелност на китайската корпорация SAIC Motor, възнамерява да продаде 1 милион електрически транспортни средства в Индия до 2030 година, оповестява вестник Business Standard.

JSW Group-MG Motor има намерение да създава електрическия автомобил Comet EV, както и ZS EV SUV и премиум леки коли в завода си в Индия, цитира изданието изказване на компанията.

По-рано тази седмица индийското държавно управление утвърди нова политика за производството на електрически коли в страната, предоставяща преференции за международните производители. Тя планува понижаване на налозите върху вноса на избрани електрически транспортни средства за компании, които се ангажират да влагат минимум 500 милиона $ и да изградят цех за произвеждане на електрически транспортни средства в Индия в границите на три години. Митата върху износа на артикули от такива производители в страната ще бъдат понижени до 15% от 70-100% сега. Това предписание ще бъде в действие през идващите пет години и ще се ползва за импортирани в Индия електрически коли на цена над 35 000 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР