Съвместна работна група между Министерството на енергетиката и представители на

...
Съвместна работна група между Министерството на енергетиката и представители на
Коментари Харесай

Готвят мерки за облекчения на бизнеса и при ползване на кафява енергия

Съвместна работна група сред Министерството на енергетиката и представители на работодателските организации ще обсъдят ограничения за понижаване тежестта за бизнеса, обвързвана с кафявата сила. За това се договориха на среща енергийният министър Теменужка Петкова и представители на индустриалните организации на среща.

От идната седмица работна група в МЕ, дружно с представители на Министерството на финансите и Министерството на стопанската система, дружно с работодателските организации ще разработят план на актуализация на Наредбата за понижаване тежестта за българския бизнес, обвързвана с силата от ВЕИ.

Припомняме, че Наредбата беше призната през 2015 година и дава опция на фирмите да употребяват отстъпка от компонентата в цената за електрическа енергия, обвързвана с разноските за възобновима сила. В обновения вид на Наредбата ще се планува опция фирмите у нас да употребяват понижение и за компонентата за кафява сила. След правене, текстовете ще бъдат предоставени на Европейската комисия за нотификация и утвърждение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР