Съвместна подготовка Родопи 23“ ще се проведе от 11 до

...
Съвместна подготовка Родопи 23“ ще се проведе от 11 до
Коментари Харесай

350 военнослужещи отиват на мащабно учение в Родопите

Съвместна подготовка „ Родопи 23 “ ще се организира от 11 до 21 септември 2023 година Участие ще вземат повече от 350 военнослужещи от Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк - Смолян, логистичен модул от 110-ти логистичен полк - Пловдив, 24-та Авиобаза Крумово, Чешката република, Италианската република и Съединени американски щати, оповестяват от МО на Тодор Тагарев. 
 
Съвместната подготовка,,Родопи 23 “ се възнамерява и организира за повишение на взаимоотношението и оперативната съгласуемост на участващите формирования при водене на бойни дейности в планината. По време на подготовката ще се отработват въпроси по пукотевица, наблюдаване, оцеляване, катерене, оказване на първа помощ и здравна евакуация. 
 
Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.,,Родопи 23 “ ще се организира под управлението на командира на 101-ви алпийски полк подполковник Стефан Димов. Директор е майор Владимир Сариев – краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на щаба на 101-ви алпийски полк. 
 
Учението ще се организира на територията на с. Момчиловци и с. Кутела, Община Смолян и с. Манастир, община Лъки. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР