Съвместна българо-израелска летателна тренировка започна днес във въздушното пространство на

...
Съвместна българо-израелска летателна тренировка започна днес във въздушното пространство на
Коментари Харесай

Български и израелски изтребители рамо до рамо на Граф Игнатиево

Съвместна българо-израелска летателна подготовка стартира през днешния ден във въздушното пространство на страната ни, оповестиха от осведомителния център на Министерството на защитата.

Израелските Военновъздушни сили ще извършват задания със самолети "F-15 " и "F-16 ". От българска страна в летателната подготовка ще се включат самолети "МиГ-29 " от авиобаза Граф Игнатиево, наземни средства за противовъздушна защита от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски и системите за тяхното ръководство.

Израелските Военновъздушни сили ще извършват задания със самолети "F-15 " и "F-16 ", действайки от техни летища за непрекъсната дислокация. В взаимните полети ще вземат присъединяване и самолети от състава на Военновъздушни сили на Република Италия, основани на летище Граф Игнатиево. Основните цели на тренировката са повишение на теоретичната, тактико-специалната и летателна подготовка на персоналния състав, както и рационализиране подготовката на екипажите при осъществяване на задания по прикритие на обекти от територията на страната.

Учението, което ще продължи до 13 септември е продължение на съдействието сред българските и израелски Военновъздушни сили, почнало през 2012 година с провеждането на първата взаимна летателна подготовка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР