Съвместна американско-китайска изследователска група обяви, че е открила четири вкаменелости

...
Съвместна американско-китайска изследователска група обяви, че е открила четири вкаменелости
Коментари Харесай

Следи от динозаври на 100 милиона години откриха в Китай

Съвместна американско-китайска изследователска група разгласи, че е разкрила четири вкаменелости от динозаври в източната китайска провинция Дзянсу, които са съвсем на 100 милиона години, заяви организация Синхуа.

Според групата, отпечатъците, открити в живописна околност на планина край град Сини, могат да оказват помощ за проучване на разпространяването и еволюцията на динозаврите, принадлежащи към интервала креда.

" Отпечатъците на динозаврите в началото са комплицирани за тези на Ли Цунсяо (858-894), известния военачалник от късния интервал на династията Тан (618-907) и тигъра, с който се е сражавал ", споделя един от откривателите Син Лида.

Той добави, че " три пръста на две следи от завроподи са били изгубени през годините, " и по тази причина техният тип наподобил в началото на учените на човешки крайник. Сега откривателите работят с локалните управляващи за отбрана на рядкото изобретение.

Проучването е извършено от китайски и американски палеонтолози. Резултатите от техните проучвания са оповестени в научното списание Geological Bulletin of China. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР